AcasăNewsAmbasadorul britanic, dupa discutia cu Toader privind modificarile legilor Justitiei: Romania sa...

Ambasadorul britanic, dupa discutia cu Toader privind modificarile legilor Justitiei: Romania sa decida conform Constitutiei

Inaltul reprezentant diplomatic al Marii Britanii in Romania a discutat mai bine de o ora cu Tudorel Toader si cu secretarul de stat in Ministerul Justitiei.

Pana sa paraseasca sediul MJ dupa intrevederea cu ministrul Toader, pe care a dezvaluit presei ca a solicitat-o, Paul Brummell a explicat ca au fost trei mari teme abordate in cadrul intalnirii: lupta impotriva traficului de fiinte umane, Brexit-ul si modificarile propuse la Legile justitiei. „Am avut o intalnire foarte placuta cu dl ministru si dna secretar de stat. Am discutat 3 aspecte – in primul rand colaborarea bilaterala intre Marea Britanie si Romania in domeniul justitiei civile, avem o colab foarte stransa la toate nivelurile – de exemplu lupta impotriva traficului de fiinte umane (…) al doilea domeniu este Brexit. Am subliniat ca dupa iesirea Marii Brutanii din UE vrem in continuare o relatie foarte stransa in ceea ce priveste colaborarea juridica”, a subliniat Brummell.

Cat priveste subiectul modificarilor Legilor justitiei, ambasadorul britanic a precizat, printre altele, faptul ca Romania decide ce e de facut in aceasta privinta. „Am subliniat ca bineinteles ca este pentru Romania sa decida conform Constitutiei si procedurilor parlamentare ce sistem de justitie vreti, care este potrivit pentru Romania, noi am subliniat ca apreciem foarte mult ce a facut Romania in anul trecut in ceea ce priveste stabilirea sistemului de drept si lupta impotriva coruptiei”, a sustinut Brummell, punand accent pe faptul ca e necesara o discutie „cu toate partile implicate”.

sursa foto: Facebook/BritishEmbassyBucharest

129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger