Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ambasadorii ”Inaltelor Porti”, invatati cu narav

Ambasadorii ”Inaltelor Porti”, invatati cu narav

Autor:

Nu este rolul ambasadorilor sa se implice in procesul legislativ romanesc, dar asa i-au naravit inaltii nostri demnitari pe reprezentantii partenerilor straini – acuza un fost sef al CCR.

 

zegrean11 Ambasadorii ”Inaltelor Porti”, invatati cu narav

Fost presedinte al CCR, Augustin Zegrean bate obrazul ambasadorilor prea dornici sa dea lectii dar si pe cel al demnitarilor romani care ”sifoneaza” la ambasade

Este vorba despre predecesorul lui Valer Dorneanu in fruntea CCR, Augustin Zegrean. Acesta spune practic ca ambasadele/ambasadorii sar calul, dar o fac pentru ca le permitem: ”Nu este un lucru bun (implicarea in probleme strict interne – n.r.) pentru ca rolul ambasadelor sau al ambasadorilor nu este acesta, dar se pare ca i-am invatat asa pe ambasadori. Daca i-am lasat sa se amestece in problema asta si au vazut ca nimeni nu a reactionat, o tin asa. Naravul din fire nu are lecuire, sigur, e mai greu sa se schimbe modalitatile de lucru cu ambasadele. Nu stiu daca este prea multa implicare, eu cred ca prea mult se exprima unii ambasadori. Unii se exprima mai zgomotos si se cred stapani aici, altii mai putin. Asta este…”. Si mai rau este ca nu ambasadorii sunt cei care cheama la ordine demnitari/inalti functionari romani, ci unii dintre acestia dau pur si simplu buzna la ambasade, dornici sa se spovedeasca: ”Mai degraba functionarii sau inaltii demnitari, sau poate chiar ministrii, cer sa mearga la ambasade sa spuna ce au de spus”. Iar ca sa nu existe vorbe, Zegrean a amintit in context de dovezile existente in documentele Wikileaks: ”A fost nu demult o hemoragie din astea de informatii, transmise de diverse ambasade din Bucuresti, care spuneau clar cine se duce si ce le spune”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!