AcasăNewsAmbasada SUA reactioneaza fata de proiectul privind migratia alesilor locali: "Suntem ingrijorati"

Ambasada SUA reactioneaza fata de proiectul privind migratia alesilor locali: „Suntem ingrijorati”

Ambasada SUA a criticat proiectul de ordonanta privind migratia alesilor locali, exprimandu-si „ingrijorarea” in legatura cu acesta. Reprezentantii ei au transmis ca astfel de masuri ar trebui discutate transparent.

„Am auzit argumente pro si contra ordonantei propuse cu privire la alesii locali. Suntem ingrijorati in legatura cu momentul ales. Ne-am exprimat in trecut ingrijorarea privind legiferarea unor chestiuni complexe prin ordonante de urgenta si credem ca masurile de acest fel ar trebui discutate in cadrul unui proces legislativ deschis si transparent care permite organizarea unei dezbateri la care sa poata participa liber toate partidele politice, societatea civila si toate partile interesate”, se arata intr-un comunicat transmi, joi, de Ambasada SUA.

Proiectul de ordonanta privind migratia alesilor locali ar putea fi discutat in sedinta de joi a Guvernului.

„In termen de 10 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta primarii si presedintii consiliilor judetene, consilierii locali si consilierii judeteni, precum si candidatii care au fost declarati supleanti, isi pot exprima in scris opțiunea cu privire la partidul politic din care doresc sa faca parte, fara ca alesii locali respectivi sa-si piarda calitatea dobandita in urma alegerilor.

In prezent, la nivelul legislatiei aplicabile administratiei publice locale sunt evidentiate o serie de disfunctionalitati care genereaza dificultati in functionarea eficienta a autoritatilor publice de la nivel local”, se arata in textul proiectului de ordonanta de urgenta.

Textul actului normativ – initiativa a lui Liviu Dragnea- se refera la primari, la consilieri locali, consilieri judeteni si presedinti ai consiliilor judetene.

author avatar
Alina Costache
201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger