AcasăNewsAmbasada Rusiei la Damasc, bombardata cu mortiere

Ambasada Rusiei la Damasc, bombardata cu mortiere

Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a denuntat un ”atac terorist” impotriva sustinatorilor lui Bashar si Putin

Doua proiectile au lovit, ieri, ambasada Federatiei Ruse din Damasc, in momentul cand debuta o manifestatie de sustinere a fortelor rusesti pentru contributia aeriana adusa regimului Assad.

Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a denuntat un ”atac terorist” impotriva sustinatorilor lui Bashar si Putin

Potrivit unui fotograf AFP, caderea proiectilelor a creat panica in randurile celor aproximativ 300 de persoane adunate in fata cladirii. ”Ambasada a fost atacata cu proiectile de mortier”, a declarat un reprezentant al misiunii diplomatice. Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a calificat atacul ”un atentat terorist” vizand ”intimidarea partizanilor luptei impotriva terorismului si impiedicarea lor sa repurteze o victorie asupra extremistilor”, informeaza AFP. Secretarul 1 al ambasadei, Edgar Kurbanov, a declarat pentru Interfax ca ”doua proiectile au cazut pe teritoriul ambasadei si nu au facut victime”. Dupa caderea proiectilelor, manifestantii, care agitau portrete ale lui Vladimir Putin, Bashar al-Assad, steaguri rusesti si siriene, au scandat: ”Cu sangele si sufletul nostru, va vom apara, Putin, Bashar si Siria”. Potrivit Observatorului sirian al drepturilor omului, proiectilele au fost trase de rebelii islamisti pozitionati in jurul capitalei.

Al-Qaida in Siria cere atacarea soldatilor si civililor rusi

Liderul Front Al-Nosra, ramura siriana a gruparii Al-Qaida, a cerut jihadistilor din Caucaz sa vina in ajutorul celor sirieni lovind fortele rusesti dar si civilii. ”Le cer mujahedinilor din Caucaz sa sustina atat cat pot poporul din Siria. Daca armata rusa ucide populatia noastra, ucideti si voi populatia ei, daca ea ucide soldatii nostri, ucideti-i pe ai ei. Ochi pentru ochi”, a clamat Abu Mohammad al-Jolani, intr-o inregistrare audio. El a dat asigurari ca interventia rusa in Siria se va termina printr-o infrangere, cerand unirea tuturor miscarilor rebele in faza actuala impotriva campaniei rusesti. ”Razboiul din Siria ii va face pe rusi sa uite ororile pe care le-au suferit in Afganistan(…) Vor fi nimiciti, daca Atotputernicul o vrea, pe pamant sirian”, a spus al-Jolani.

SUA a furnizat 50 de tone de munitii rebelilor anti Daesh

Avioane americane C-17 au parasutat, duminica, in nordul Siriei, 50 de tone de munitii destinate rebelilor sirieni care lupta impotriva ISIS, a indicat, luni, intr-un comunicat, un purtator de cuvant al comandamentului fortelor americane in Orientul Mijlociu. Aceasta operatiune ilustreaza noua orientare a politicii americane in lupta contra ISIS in aceasta tara, dupa esecul programului de antrenament al rebelilor sirieni moderati. Pe de alta parte, comunicatul nu precizeaza explicit gruparile rebele care au primit munitiile si echipamentele parasutate.

author avatar
Tudor Borcea
182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger