AcasăNewsAmazonul lui Bezos e Amazon pe bune

Amazonul lui Bezos e Amazon pe bune

Noul sediu al lui Bezos este parca rupt din jungla amazoniana, mai putin pericolele care aici nu te mai pandesc la tot pasul

Ieri, cel mai bogat om din lume, patronul Amazon, Jeff Bezos, a deschis portile noului sau cartier general din Seattle. Practic este o jungla amazoniana inchisa in trei gigantice sfere de sticla.

Cele trei sfere au costat nu mai putin de 4 miliarde de doalri si reprezinta, de fapt, cladirile de birouri ale celor 800 de angajati din sediul central al lui Bezos. In cele trei sfere pot fi admirate peste 40.000 de plante exotice din peste 4.000 de specii diferite, cele mai multe aduse din America de Sud. Angajatii se pot relaxa plimbandu-se printre ele, in sunetul placut al cascadelor artificiale ce sunt amplasate la tot locul. Construirea acestui nou sediu al Amazon a durat nu mai putin de sapte ani si cea mai inalta dintre cele trei sfere are 27,4 metri. Jeff Bezos este acum cel mai bogat om din toate timpurile, dupa ce averea neta a CEO-ului Amazon a ajuns in ianuarie, la 105,1 miliarde de dolari, potrivit tracker-ului de miliardari al Bloomberg. Aceasta valoare eclipseaza recordul detinut anterior de fondatorul Microsoft, Bill Gates. Forbes, celalalt radar important al averii nete a celor mai bogati oameni din lume, a plasat averea lui Bezos la doar 104,4 miliarde de dolari. Majoritatea acestei averi nete provine din cele 78,9 milioane de actiuni din stocul Amazon pe care Bezos le detine. Alte detineri ale lui Bezos includ publicatia Washington Post si Blue Origin, o afacere privata de calatorii in spatiu, care intentioneaza sa ia turistii in spatiu.

author avatar
Catalin Dumitrescu
699 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger