AcasăNewsAm intrat pe harta jihadistilor postaci!

Am intrat pe harta jihadistilor postaci!

Iata ca, tocmai cand autoritatile de la Bucuresti se tot amageau ca tarisoara noastra, desi „geme” de tot mai multi „afaceristi” arabi si din alte tari cu risc mare de radicalizare islamista, este total ferita de „plaga” Jihadului, o actiune a politistilor romani, desfasurata sub auspiciile EUROPOL, spune cu totul altceva. Si anume ca, ne place sau nu, gata, Romania a fost deja pusa pe harta jihadistilor nebuni.

Astfel, in doar doua zile, au fost interceptate mii de mesaje ce indemnau la actiuni teroriste. Si deloc de neglijat este ca la aceasta actiune au participat si ofiteri din Franta, Olanda sau Belgia, tari care au simtit deja pe propria piele actiuni teroriste de amploare. Insa si mai interesant este ca deja exista de mai multa vreme informatii ca jihadistii agresau cibernetic diverse site-uri romanesti, insa toate aceste semnale nu fusesera luate prea in serios pana acum.

Atac la Biserica!

Iar poate deloc intamplator, unul dintre primele site-uri care a cazut victima acestor atacuri jijadiste a fost tocmai cel al ziarului „Lumina”, apartinand Bisericii Ortodoxe Romane. Au urmat, de asemenea, website-uri apartinand a tot mai multe entitati private sau chiar publice din Romania, ajungandu- se la un numar de cateva mii de atacuri. Ceea ce a facut ca Serviciul Roman de Informatii sa avertizeze ca a „explodat” pur si simplu acest fenomen, dandu-se drept exemplu activitatea laborioasa a unor grupari islamiste de hacking precum „AnonGhost”, „El Moujahidin”, „ Team System DZ”, „ Fallaga Team”, „ Cyberizm Digital Security Team” sau „Arab Warriors Team”. Insa provocarea jihadista continua, in cadrul actiunii EUROPOL la care au participat si specialisti romani din cadrul IGPR fiind identificate, pe parcursul a doar doua zile, nu mai putin de 1.814 mesaje care incitau la indeplinirea unor actiuni teroriste, mesaje promovate in noua limbi, pe 35 de platforme online. Iar odata cu sesizarea administratorilor acestor site-uri pentru stergerea mesajelor, politisti si ofiteri de informatii deopotriva colaboreaza acum la identificarea „postacilor” jihadisti din tara noastra.

author avatar
Andrei Coman
593 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger