AcasăNewsAlti patru romani au murit din cauza gripei, numarul deceselor crescand la...

Alti patru romani au murit din cauza gripei, numarul deceselor crescand la 26

Pacientii vor scoate bani din buzunar pentru consultatii

A doua zi a saptamanii aduce, din pacate, inca noi vesti rele cu privire la efectele pe care gripa le-a avut in cazul unor romani. Mai exact, aflam pentru a doua zi consecutiv ca virusul gripal a cauzat moartea altor patru persoane: doua femei si doi barbati.

(foto: emaramures.ro)

 

Este vorba despre o femeie de 63 de ani, din judetul Mures, care a pierit luni. Si in cazul careia s-a confirmat ca avea virus gripal tip B, nu si alte conditii medicale preexistente de care sa se fi stiut, din cate se anunta intr-un comunicat transmis dinspre Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor transmisibile (CNSCBT).

O alta victima a virusului gripal este un barbat din judetul Bihor. Omul avea 77 de ani si alte probleme medicale, fiind confirmat cu virus gripal tip A.

Cea de-a 25-a victima a gripei din actualul sezon este un ilfovean in varsta de 72 de ani, in cazul caruia s-a confirmat ca avea virus gripal tip B si „conditii medicale preexistente”.

Totodata, CNSCBT anunta ca o femeie in varsta de 72 de ani, din judetul Iasi, „confirmata cu virus gripal tip B, avand conditii medicale preexistente si nevaccinata antigripal”, este cea de-a 26-a victima a gripei din actualul sezon.

Niciuna dintre aceste patru noi victime ale bolii nu fusese vaccinata antigripal, conform CNSCBT.

author avatar
Cristina Stefan
74 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger