AcasăNewsAlti doi senatori pleaca din PDL: Dorin Paran trece la PNL, Nicolae...

Alti doi senatori pleaca din PDL: Dorin Paran trece la PNL, Nicolae Dobra se inscrie in UNPR

Senatorul de Hunedoara Dorin Paran a demisionat, vineri dimineata, din PDL, afirma surse politice, potrivit carora acesta se va inscrie in PNL si va fi urmat de deputatul de Hunedoara Iosif Blaga, care ar urma sa demisioneze si el din PDL. De asemenea, senatorul PDL Nicolae Dobra s-a inscris in UNPR, urmand sa candideze la Primaria municipiului Sebes din partea acestui partid.

Dorin Paran a declarat, intr-o conferinta de presa la Deva la care au participat si liderul PNL Hunedoara, Mircea Ioan Molot, si senatorul PNL de Hunedoara Dan Radu Rusanu, ca a devenit, vineri, senator PNL, dupa ce in cursul diminetii si-a inaintat demisia din PDL.

El a spus ca, daca PNL va considera ca merita, va candida pentru un nou mandat de parlamentar, dar ca a venit in PNL sa munceasca, nu sa ceara functii. „Am ales PNL pentru ca doctrina cea mai apropiata de mine este cea liberala. Am venit in PNL sa muncesc, nu sa cer functii. intotdeauna am mers pe ideea ca, daca muncesti, vei fi rasplatit”, a declarat Dorin Paran, proaspat inscris in PNL.

Acesta a daugat ca si-a stabilit cateva prioritati si ca va munci alaturi de noii colegi pentru ca actualul presdinte al Consiliului Judetean Hunedoara, liberalul Mircea Ioan Molot, sa obtina un nou mandat, iar colegul de la PC Petru Marginean sa obtina functia de primar al municipiului Deva. Paran a precizat ca, daca PNL va considera ca merita o noua candidatura, va candida pentru un nou mandat in colegiul Brad-Simeria-Orastie, iar daca nu, „nu va muri in politica”, intrucat intotdeauna a avut o alternativa in mediul privat.

Paran a sustinut ca decizia de a parasi PDL nu a fost una usoara, mai ales ca timp de 17 ani a fost membru al acestei formatiuni politice. El a spus ca a luat aceasta hotarare dupa doua luni de consultari cu familia si dupa ce oamenii din colegiul sau i-au spus ca ii multumesc pentru sprijin, ca il sustin, dar sa isi schimbe partidul.

Pe plan local, Paran este supranumit „senatorul aniversarilor”, asta pentru ca in 2011 a avut mai multe declaratii politice, legate de Ziua Femeii, Ziua Veteranilor de Razboi, Ziua Francofoniei, Ziua Romilor, Ziua Jandarmeriei.

Pe de alta parte, surse liberale sustin ca un alt parlamentar PDL de Hunedoara, deputatul Iosif Blaga, s-ar putea inscrie in aceasta formatiune. Pana la ora transmiterii acestei stiri, Blaga nu a putut fi contactat, el fiind plecat din tara.

Iosif Blaga a fost ales deputat din partea PDL in 2008, anterior el fiiind primar al municipiului Orastie.

Dobra a afirmat ca s-a inscris in UNPR, dar nu si-a dat demisia din PDL deoarece, conform legii partidelor politice, inscrierea la un alt partid presupune automat demisia din cel in care fusese pana atunci membru. El a spus ca anuntul privind plecarea sa din PDL il va face oficial, luni, in Senat. Nicolae Dobra a adaugat ca doreste sa aiba o discutie cu colegii sai din grupul parlamentar, in care sa le explice demisia sa, si a precizat ca va sustine in continuare actuala guvernare.

author avatar
National
279 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger