AcasăNewsAlti doi raniti din "Colectiv" vor fi transferati in strainatate

Alti doi raniti din „Colectiv” vor fi transferati in strainatate

La finele evaluarii starii ranitilor din „Colectiv”, la o luna si jumatate de la incendiul care a cuprins clubul din sectorul 4, specialistii din comisia desemnata sa se ocupe de acest aspect au decis trimiterea, in strainatate, in vederea continuarii tratamentului de recuperare, a doua victime ale dramei din 30 octombrie.

Anuntul a fost facut de medicul care coordoneaza aceasta echipa mixta de specialisti, care a precizat si destinatia catre care vor ajunge cei doi pacienti- unul aflat in continuare intr-un spital bucurestean, iar celalat adus in tara, dupa ce a fost tratat deja in afara tarii, dar care urmeaza sa continue recuperarea in strainatate. Propunerea specialistilor romani ar fi ca acestia sa fie trimisi in grija medicilor belgieni. „Avem doi pacienti pentru care am initiat formalitatile de transfer pentru continuarea recuperarii medicale in strainatate”, a mentionat medicul Gabriel Diaconu, specialistul  tinand sa adauge si faptul ca relatia cu Belgia a fost foarte buna in tot acest timp.

Totodata, specialistul a anuntat ca medicii preconizeaza ca, pana la finele anului, sa fie repatriati alti cinci raniti care sunt tratati la acest moment in clinici sau spitale din afara tarii.

In tot acest timp, in tara raman intenate 18 victime ale incendiului. Va reamintim ca, dupa incendiul din 30 octombrie, 39 de pacienti au fost transferati in fara granitei, o parte dintre ei nerezistand, insa, luptei cu suferinta. Din pacate, lista neagra a tragediei cuprinde, de patru zile incoace, alte doua nume, bilentul tragediei din „Colectiv”, produsa in urma cu o luna si jumatate, ajungand la 62 de decese.

sursa foto: b1.ro

author avatar
Cristina Stefan
122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger