AcasăNewsAlte persoane evacuate din calea apelor, in Valcea

Alte persoane evacuate din calea apelor, in Valcea

Pe langa cele aproximativ 70 de persoane care fusesera, in prima faza, evacuate preventiv, in cursul zilei de marti, din Babeni, din judetul Valcea, alte peste 100 de persoane din aceeasi localitate valceana au fost duse in locuri sigure, din calea apelor.

In satul Valea Mare, din Babeni, sase copii si patru adulti au fost evacuati preventiv, lor adaugandu-li-se alte 131 de persoane, care au plecat de bunavoie din gospodariile inundate, fiind cazate temporar prin grija autoritatilor locale, din cate au anuntat reprezentantii Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Interventiile salvatorilor valceni au vizat si localitatile Dragasani, Calimanesti, Horezu, Baile Govora si Ramnicu Valcea. In ajutorul locuitorilor au sarit peste 100 de pompieri din judetul amintit – aflat sub Cod portocaliu de ploi abundente si a unui Cod rosu de risc de inundatii, pe rauri din mai multe bazine hidrografice. Acestia au intervenit cu motopompe, autospeciale si barci, iar oamenii cu gosodarii in zonele afectate de inundatii au fost ajutati sa scoata apa din case si din curti. Totodata, s-au construit diguri de protectie cu saci de nisip, astfel incat sa se incerce stavilirea apelor.

sursa foto: Facebook/DSU

53 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger