AcasăNewsAlpha Bank Romania, vanduta catre BERD

Alpha Bank Romania, vanduta catre BERD

Alpha Bank Grecia ar fi pierdut noua miliarde de euro daca fuziona cu EFG Eurobank

Alpha Bank Grecia vrea sa vanda 30% din subsidiarele est-europene, printre care si cea din Romania, catre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). Subsidiarele vor fi grupate intr-un holding care va fi oferit spre vanzare BERD.

Alpha Bank Grecia ar fi pierdut noua miliarde de euro daca fuziona cu EFG Eurobank

Potrivit unei publicatii din Atena, Alpha Bank Grecia vrea sa separe diviziile din Romania, Ucraina, Serbia, Bulgaria, Albania si Macedonia de banca-mama si sa le plaseze intr-un holding. Ulterior, banca greceasca ar urma sa vanda catre BERD o treime din participatia la acest holding.

Fuziune anulata

Alpha Bank si EFG Eurobank, institutia care controleaza banca romaneasca  Bancpost, au incheiat anul trecut un acord de fuziune. Alpha s-a retras in martie 2012 din intelegere, dupa pierderile peste estimari inregistrate de ambele banci, in urma acordului de participare a investitorilor privati la restructurarea datoriilor Greciei.

Paguba de noua  miliarde de euro

Conform intelegerii de anul trecut, Alpha Bank ar fi urmat sa absoarba Eurobank, in proiectul de fuziune fiind prevazuta si o majorare notabila de capital. In urma unor estimari mai atente, boardul Alpha Bank a ajuns la concluzia ca fuziunea cu EFG Euro nu va genera profit, dimpotriva, va provoca o pierdere de circa noua miliarde de euro pentru Alpha Bank si actionarii sai..

Activitate in Romania

Grupul Alpha Bank detine in Romania institutia de credit cu acelasi nume si companiile de servicii financiare Alpha Leasing, Alpha Finance, Alpha Insurance Brokers si Alpha Advisory. Alpha Bank Romania ocupa in 2011 locul opt in topul bancilor, cu active de 17 miliarde de lei.

author avatar
Arpad Dobre
388 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger