AcasăNewsAlina Bica: ”Nu vreau razbunare, vreau dreptate!”

Alina Bica: ”Nu vreau razbunare, vreau dreptate!”

Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, femeia care o enerva cel mai rau pe Laura Codruta Kovesi, a povestit din surghiunul din Costa Rica, unde a plecat pentru a se proteja, ca a depus o plangere penala pe numele ”Zeitei”. De aceasta data acuzatiile sunt foarte grave la adresa lui Kovesi. Mai mult, Bica a scris, negru pe alb, ca cere daune morale si materiale de 2 milioane de euro. Mai mult, fosta sefa a DIICOT a solicitat impunerea sechestrului asigurator  pe bunurile fostei sefe a DNA, dar si pe conturile si salariul paratei Laura Codruta Kovesi.

Fostul procuror-sef al DIICOT Alina Bica  a facut o plangere penala, iar in aceasta se gasesc o serie intreaga de lucruri in ceea ce o priveste pe Laura Codruta Kovesi si pe unul de sefii de sectie, Gheorghe Popovici, procurorul care a ridicat-o pe Bica de pe strada la ordin. Plangerea penala aduce in centrul atentiei o chestiune extrem de grava. Alina Bica vorbeste despre faptul ca, in 2012, ca procuror, l-a anchetat pe fratele Laurei Codruta Kovesi pentru fapte de corutie. In conditiile in care ii cerceta fratele, pe Sergiu Lascu in dosarul TransGaz, Kovesi o ridica din trafic pe Bica. Aceasta face 80 de zile de arest preventiv, pe motive inventate de Kovesi, suparata ca nu a vrut sa predea la SRI, lui Florian Coldea, dosarul Trans Gaz .  Bica refuza predarea documentelor si primeste arest.  La audiere, saltata de pe strada, Bica povesteste ceva terifiant. Kovesi o astepta in capul scarilor cu catusele in mana. Ulterior, fosta sefa a DIICOT este achitata definitiv de instanta suprema in acesta cauza inventata de Kovesi. Dar, fosta sefa a DNA ii face mai multe dosare. Prinsa la mijloc, urmarita prin Uniunea Europeana cand pleca cu prietenele la cumparaturi, Alina Bica esta ”tinta perfecta” pentru Kovesi si Coldea. In tavalugul arestarilor, al filmarilor, al interceptarilor Alina Bica decide sa plece in Costa Rica.  Abia sosita in tara de la marginea lumii, Bica spune ca a trait un cosmar. Fosta sefa a DIICOT a fost atacata intr-o benzinarie de trei persoane si batuta crunt. Femeia spune ca loviturile primite au fost ca un fel de semnal pentru a-i da o lectie ca ”nu trebuie sa vorbeasca mai mult”.  Una dintre pesoanele din Costa Rica care a ajutat-o pe fosta procuroare a facut dezvaluiri incendiare. Omul de afaceri Cornel Tabacaru a afirmat ca Alina Bica a fost batuta rau cand a ajuns in Costa Rica si ca a dus-o la spital pentru a vedea exact care este starea de sanatate a fostei sefe DIICOT. ” Domnule, nu ne jucam, erau semne de lovituri pe spate, radiografia a confirmat ca a fost lovita cu un obiect contondent. Pot sa confirm cu tarie ca era batuta rau”, a spus Cornel Tabacaru. Intrebata de ziaristi, Bica spune ca nu se va mai intoarce niciodata in tara si ca nu vrea sa se razbune pentru ce a patimit. “Eu nu caut razbunare, eu caut dreptate.Nu vreau  ca ea (n.r.Laura Codruta Kovesi) sa aiba parte de tratamentul pe care l-am avut eu”, a spus Alina Bica.

author avatar
Ramona Feraru
828 afisari

7 COMENTARII

  1. Dreptatea … aplicata de Justitia din Romania? Una dintre cele mai consistente tragi-comedii ale lumii…

  2. In primul rand ar trebui sa o vrea (dreptatea) si procurorii si judecatorii, ca ei ar trebui sa o faca. Aveti impresia ca se face dreptate in Romania? Cand d-na judecatoare Barsan a fost anchetata si destituita au zis colegii ei ceva? Cand pentru M. Rarinca s-a incalcat legea si a fost rejudecata o hot . definitiva au zis ceilalti judecatori ceva? Ia sa te atingi de salariile lor (care sunt de „bun-simt” – raportate la alte categorii sociale) sau de „cariera” lor, sau de „independenta” lor sa vezi ce patestei, nu te mai spala nimeni. Desi ei au demonstrat, prin multe fapte de obedienta, ca nu sunt independenti dar clameaza.
    Vor desfiintarea SIIJ ca sa nu le frica de nimic, sa aresteze ei cand vor , sa depuna probe false la dosar si sa dea hotarari „cu executare”, cu cat mai nevinovat cu atat mai multi ani pana se moare – ca jud. Mustata.

  3. Mai fratilor, informati-va cand scrieti articole , va garantez ca D-na Bica nu a fost batuta in Costa Rica , iar povestea ca Tabacaru a fost la medic cu dansa este o minciuna , Tabacaru isi da importantă , sau mai pe Romaneste spus, minte .

    • Conform traditiei din familia romana… o bauta o batuta… si apoi sa creasca copii, mancare, curatenie, la slujba si neaparat sa fie dragastoasa! daca mai are timp si energie!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger