AcasăNewsAlgele marine, o oaza de sanatate

Algele marine, o oaza de sanatate

Cine consuma alge marine de trei ori pe saptamana va fi un om mult mai sanatos

Algele marine, consumate mai ales in Japonia, au devenit un trend si la noi. Sunt apreciate mai ales de femei, pentru ca ofera frumusete pielii, stralucire tenului, dar sunt si cea mai buna alegere in cazul in care doresti sa slabesti. Cu un pranz care va contine alge marine, silueta ta va fi de vis!

Cine consuma alge marine de trei ori pe saptamana va fi un om mult mai sanatos

Japonezii au fost cei care au descoperit adevaratul elixir al frumusetii! Specialistii spun azi ca algele marine sunt foarte bogate in vitamine, nutrienti, minerale si nu in ultimul rand in oligoelemente, mineralele care joaca un rol extrem de important in functionarea optima a organismului.

Pentru o cura de slabire, algele marine sunt alegerea ideala. Acestea te vor  ajuta sa slabesti foarte usor si in acelasi timp foarte armonios. Sunt satioase, iar caloriile, intr-o farfurie care contine un astfel de meniu, aproape ca nu exista. Oricine se hraneste cu alge marine macar de trei ori pe saptamana va fi un om mult mai sanatos! Asta pentru ca au puterea de a  stimula metabolismul si de a arde grasimile foarte rapid.

Cum mananaci algele marine?

Bucatarii japonezi spun ca cea mai buna este salata din alge marine, evident in stare cruda, insa la noi le veti gasi in magazinele cu produse bio-organice in borcane sau in pungi vidate. Pot fi adaugate in supe, in mancarurile care contin orez, sau alaturi de sosuri delicioase.  Cele mai cunoscute alge marine recomandate in diete sunt Nori, Kombu, Wakame, Kijiki si Dulse.

Ce afectiuni pot trata algele marine?

Un tratament cu astfel de plante este ideal in combaterea bolilor cardiovasculare, oculare, dar si a bolilor infectioase, a dermatozelor sau a bolilor pulmonare. S-a demonstrat ca alegele tonifica sistemul imunitar si pot fi un tratament adjuvant al cancerului. Pentru ca au un continut mare de fibre, algele marine impiedica depunerea de grasimi pe peretii vaselor sanguine, fiind prevenite boli ca arteroscleroza. Citste pe www.ecotrend.ro de unde poti achizitiona alge marine, cum pot combate caderea parului si ce cantitate calorica au in continut.

Madalina Racorean

author avatar
eNational
586 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger