AcasăNewsAlfa Romeo de epoca, estimata la 22 milioane de euro

Alfa Romeo de epoca, estimata la 22 milioane de euro

Masina, intr-o forografie realizata in 1976

Masina va fi expusa la viitorul salon Retromobile din Paris, in februarie 2019, si scoasa la licitatie de casa Artcurial Motorcars.

Masina intr o forografie realizata in 1976

La aceasta traditionala licitatie va fi adusa o perla rara: un model Alfa Romeo 8C 2900B Touring Berlinetta din 1939. Pretul este estimat intre 16 si 22 milioane de euro. O suma uriasa care se explica prin caracterul exceptional al acestui automobil si prin exceptionala sa raritate. Alfa Romeo nu a produs decat 30 de sasiuri pentru modelul 8C care avea un motor de 2,9 litri si opt cilindri in V, din care doar cinci au devenit variante Touring Berlinetta, dupa ce au fost transformate in atelierele Touring.

Superexclusiva doar cinci modele Alfa 8C 2900 B Touring Berlinetta au fost produse de italieni

Modelul de la Artcurial a fost livrat in 1939 in Italia. In acelasi an masina a aterizat in Anglia unde si-a schimbat de cateva ori proprietarul. In 1976 a fost cumparata de tatal actualului proprietar. 42 de ani mai tarziu, masina a ramas in mainile aceleiasi familii. De unde va fi preluata, anul viitor, de un client amator de masini nobile si, evident, cu multi bani in cont. ”Alfa 8C 2900 B Touring Berlinetta simbolizeaza crema ingineriei mecanice si estetica din acea epoca, o realizare de exceptie si un vis pentru amatorii de masini de epoca”, a subliniat Matthieu Lamourem directorul general al Artcurial Motorcars.

author avatar
Tudor Borcea
652 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger