AcasăNewsAlexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, retinut degeaba la Londra

Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, retinut degeaba la Londra

Procurorii DNA Spun ca Alexander Adamescu a evitat prezenta in fata organelor judiciare pentru a se sustrage de la urmarirea penala

Bogdan Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, pe numele caruia era emis un mandat de arestare in lipsa, a fost retinut luni de politia londoneza, potrivit unui anunt postat pe site-ul Politiei metropolitane din Londra.

Bogdan Alexander Adamescu, in varsta de 38 de ani, cu domiciliul la Monaco, a fost retinut la Londra in baza unui mandat de arestare in lipsa emis de judecatorii romani pentru infractiuni de coruptie. In luna martie, procurorii DNA au inaintat Tribunalului Bucuresti propunerea de arestare in lipsa a omului de afaceri Bogdan Alexander Adamescu, acuzat de doua infractiuni de dare de mita. Potrivit DNA, in cursul lunilor iunie si decembrie 2013, Bogdan Alexander Adamescu, impreuna cu tatal sau, a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistratilor Stanciu Ion si Roventa Elena, judecatori la Tribunalul Bucuresti — Sectia VII Civila pentru ca in schimb acestia sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era Dan Adamescu. Seful IGPR, Bogdan Despescu, a confirmat ca in cazul lui Alexander Adamescu va urma procedura de extradare. Numai ca, la putin timp dupa ce seful IGPR facea aceasta declaratie, Alexander Adamescu a fost eliberat din arestul politiei londoneze dupa ce Tribunalul Westminster a decis sa repinga cererea de arestare formulata pe numele sau. Procesul privind extradarea in Romania va avea un prim termen abia in toamna, probabil in luna noiembrie. Pana atunci, Alexander Adamescu este liber sa traiasca pe teritoriul Regatului Unit si i s-a pus in vedere ca daca paraseste Mara Britanie risca sa fie arestat din nou, intrucat pe numele lui exista un mandat european de arestare.

author avatar
Catalin Dumitrescu
417 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger