AcasăNewsAlesii si-au modificat Statutul tot in favoarea lor

Alesii si-au modificat Statutul tot in favoarea lor

Taxati la cazare, deputatii si senatorii s-au folosit de modificarea Statutului pentru a scapa de pedeapsa cuvenita pentru starea de incompatibilitate

Parlamentarii si-au adoptat noul statut, document sustinut doar de USL. UDMR a votat contra, PDL s-a abtinut, iar PPDD a parasit sala in timpul dezbaterilor generale.

Taxati la cazare, deputatii si senatorii s-au folosit de modificarea Statutului pentru a scapa de pedeapsa cuvenita pentru starea de incompatibilitate

Dezbateri care au durat de altfel aproape doua ore, parlamentarii USL preferand sa lungeasca circul politic in dauna dezbaterii amanuntite a modificarilor. Desi actuala putere a sustinut sus si tare ca modifica de urgenta Statutul parlamentarilor pentru a se putea incadra in bugetul avut la dispozitie pe 2013, alesii au profitat de ocazie si au scapat definitiv de frica de a-si pierde mandatul in cazul in care se descopera ca se afla intr-un conflict de interese.

Concret, deputatii si senatorii declarati incompatibili de catre Justitie pot fi acum sanctionati doar disciplinar, respectiv sa li se interzica participarea la lucrarile Camerei din care fac parte ”pe o perioada de cel mult 6 luni”. Alesii si-au dat in petic si la trambitatele reduceri operate la cazare, la suma de 4.000 de lei vehiculata anterior votului ciupind, cu o noapte inainte, inca cinci milioane vechi. Sa fie probabil de sufletul promisiunilor electorale raposate imediat dupa ce s-au vazut confirmati in Parlament. Realizand ca nu da bine la public, deputatii si senatorii PPDD au parasit sedinta, acuzand USL ca transforma parlamentarii intr-o casta superioara romanilor obisnuiti. Iritata de atatea acuzatii, puterea a trimis opozitia ”sa doarma pe banca in Gara de Nord”, daca nu vor sa produca paguba la buget. Sugestie cu mult miez, daca ne gandim ca, indiferent de contrele cu iz populist servite in fata camerelor TV, realitatea este ca toti parlamentarii profita de aceleasi avantaje si privilegii, odata votate.

author avatar
Simona Badulescu
95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger