AcasăNewsAlerta! Un roman intors din Nigeria, suspectat de Ebola

Alerta! Un roman intors din Nigeria, suspectat de Ebola

Un barbat de 51 de ani, intors din Nigeria, este suspectat ca este infectat cu virusul Ebola si i se fac investigatii la Institutul National „Matei Bals” din Bucuresti.

Conform OMS, se iau masuri speciale pentru suspectii de infectie cu Ebola

Acesta a fost transferat de la Spitalul Judetean din Ploiesti, unde se internase cu diaree si stari de voma.

Familia pusa in carantina

Barbatul a inceput sa se simta rau de trei zile, acuzand stari de voma si diaree. Conform procedurilor anuntate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), pacientul, pentru ca se intorsese din Nigeria, unde exista un focar de Ebola in sudul tarii, a fost supus analizelor complexe pentru a se depista o posibila infectare cu virusul febrei hemoragice, ce face ravagii in vestul Africii. Rezultatele certe vor fi cunoscute dupa minimum 72 de ore si maximum o saptamana. Ploiesteanul a lucrat in Nigeria ca inginer in domeniul energiei eoliene, intr-un birou din capitala Abuja si nu a fost in alta parte. Focarul infectiilor cu Ebola din Nigeria este localizat in sudul tarii, in zona celui mai populat oras al tarii, Lagos. Familia ploiesteanului, respectiv sotia si fiul sau de 15 ani, a fost izolata la domiciliu pana la stabilirea diagnosticului.

Vama Veche sub control epidemiologic

Autoritatile au declansat o ancheta epidemiologica in cazul barbatului, urmand sa fie verificate toate persoanele cu care acesta a intrat in contact dupa revenirea in tara. Acesta a fost in vacanta la Vama Veche, iar acum se fac listele cu persoanele cu care a venit in contact. Barbatul suspect de Ebola s-a prezentat, duminica dimineata, la Spitalul de Boli Infectioase din Ploiesti, unde, in prima faza, nu a spus ca a fost in Nigeria, ci doar ca a fost in vacanta la Vama Veche si ca in urma cu trei zile a inceput sa se simta rau si sa aiba scaune cu sange. Ca multi alti turisti care au consumat mancare alterata. Pe unde a trecut pacientul, s-a dat dispozitie de instituire a carantinei. De la „Matei Bals”, probele recoltate vor fi duse la Laboratorul de referinta din Germania, iar rezultatele vor sosi dupa minimum 72 de ore. Managerul Institutului „Matei Bals”, Adrian Streinu-Cercel, a anuntat, duminica seara, ca 99 la suta se infirma posibilitatea ca barbatul din Ploiesti sa fie infectat cu virusul Ebola.

 

author avatar
Adina Mutar
409 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger