Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Alerta NASA: Pamantul va fi lovit de o furtuna solara nimicitoare

Alerta NASA: Pamantul va fi lovit de o furtuna solara nimicitoare

Autor:

NASA a dat cateva sfaturi de ultim moment pentru guvernele lumii. Cercetatorii anunta ca Pamantul este amenintat de o mega furtuna solara, care va face ravagii uriase pe Terra.

 

explozii solare 707x500 Alerta NASA: Pamantul va fi lovit de o furtuna solara nimicitoareOamenii de stiinta trag un semnal de alarma catre toate guvernele lumii sa inceapa pregatirile pentru a preintampina haosul generat de un tsunami solar. Desi cercetatorii NASA recunosc ca nu se stie cu exactitate cand se va produce aceasta furtuna solara extrem de puternica, acestia avertizeaza ca acest lucru este iminent. Practic, intreaga infrastructura mondiala va fi devastata, de la electricitate la telecomunicatii, internet, transporturi aeriene si orice alt sistem care se bazeaza pe curent. Cea mai puternica furtuna solara din istoria omenirii a avut loc in 1859, cand aurorele boreale au fost vazute in intreaga lume. Daca o furtuna de amploarea celei de atunci ar lovi acum Terra, ar costa economia mondiala 2.000 de miliarde de dolari si ar cauza pagube de o amploare deosebita. Mai mult, daca o furtuna solara de asemenea putere ar lovi Pamantul, ne-ar trebui cel putin 10 ani sa ne revenim. Savantii urmaresc cu foarte mare atentie o posibila producere a acestei furtuni inca din 2006. Rapoartele NASA releva ca o furtuna solara puternica ar putea avea loc in urmatorii 100 de ani sau peste urmatoarele 100 de zile.

Ce sunt  furtunile solare

Furtunile solare se nasc la suprafata Soarelui. Aceste explozii de masa coronala (EMC) proiecteaza plasma ionizata in spatiu cu viteze foarte mari. Vanturile solare incarcate cu puternicele radiatii ce rezulta din aceste ejectii de masa coronala provoaca furtuni geomagnetice care interactioneaza cu campul magnetic terestru.


1 Comentariu la Alerta NASA: Pamantul va fi lovit de o furtuna solara nimicitoare

  1. allan

    Furtuna asta nu ajunge si la Cotroceni?


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!