AcasăNewsAlegeri SUA. Trump, foarte aproape de Casa Alba, din cate arata estimarile

Alegeri SUA. Trump, foarte aproape de Casa Alba, din cate arata estimarile

Alegerile din Statele Unite s-au incheiat, iar acum toate privirile americanilor, ale europenilor, dar si, de ce nu, ale asiaticilor, se indreapta catre mass-media, pentru a se afla rezultatele unuia dintre cele mai importante scrutinuri din istoria Americii. La fel si staff-ul celor doi candidati, care asteapta, in mod firesc, rezultatele finale, pentru a sti exact cum stau lucrurile.

UPDATE 3: Potrivit estimarilor, dupa centralizarea situatiei voturilor din 46 de state americane, in dreptul numelui lui Hillary Clinton apar 218 optiuni ale electorilor, in timp ce Trump are 278, din cate titreaza BBC. Totul in conditiile in care, conform CNN, democrata l-a depasit, e drept, la mica diferenta, la nivelul voturilor exprimate in urma votului popular – 47, 6 % fata de 47.5%.

UPDATE 2: Conform predictiilor prezentate chiar pe pagina oficiala a candidatului republicanilor, Trump a castigat – printre altele – in Florida, Kentucky, Indiana, Pennsylvania, Georgia, Iowa, Wisconsin, Utah, Idaho, Carolina de Nord si Carolina de Sud, Ohio, Montana, Louisiana, Arkansas, Texas, Tennessee, Oklahoma, Mississippi, Missouri si Pennsylvania.

UPDATE: Actualul lider de la Casa Alba a transmis un mesaj, inainte de aflarea rezultatelor scrutinului care va desemna succesorul sau la sefia SUA, incheiat pe un ton dorit a fi optimist: „Indiferent ce va fi, soarele va rasari dimineata”.

Cititi si: Trump, primul discurs dupa castigarea alegerilor din SUA

Primele reactii de la Bucuresti dupa victoria lui Trump

Iohannis l-a felicitat pe Trump, dupa castigarea alegerilor

–-

Iar procentele si cifrele prezentate de televiziunile si de presa de dincolo de Ocean, odata incheiat procesul electoral din SUA indica faptul ca Donald Trump, candidatul sustinut de republicani, are un avans considerabil in fata adversarei sale, democrata Hillary Clinton.

Pana la momentul de fata, CNN vorbeste despre 244 de voturi ale electorilor in dreptul lui Trump si doar 215 in dreptul candidatei democrate, din 270 necesare, cu candidatul republican castigand in state-cheie precum Ohio, Florida sau Carolina de Nord, ceea ce inseamna ca se prefigureaza ca magnatul Donald Trump va fi noul lider de la Casa Alba. Clinton pare sa fi obtinut, insa, cele mai multe voturi in Virginia, dar si in New York, Nevada si Colorado. Trebuie spus ca cifrele se schimba de la o ora la alta.

sursa foto: Facebook

author avatar
Cristina Stefan
471 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger