AcasăNewsAlegeri prezidentiale devansate!

Alegeri prezidentiale devansate!

USL vrea devansarea alegerilor prezidentiale. Ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a declarat ca alegerea presedintelui ar putea avea loc in mai anul viitor, fata de luna decembrie cand s-ar incheia in mod normal cel de-al doilea mandat al lui Basescu.

Chitoiu a afirmat ca USL intentioneaza o negociere cu presedintele Traian Basescu pentru scurtarea mandatului. „Luam in considerare devansarea alegerilor, au fost discutii la nivelul USL […] In momentul in care incepem discutiile pe modificarea Constitutiei se vor constitui grupuri de lucru la nivelul USL si vor avea loc discutii pe unificarea celor doua tipuri de alegeri: prezidentiale si europarlamentare”, a precizat Daniel Chitoiu, pentru realitatea.

Chitoiu a mentionat ca vor fi doua propuneri pe care i le vor face sefului statului, fie sa renunte la mandat din luna mai, fie sa se organizeze alegerile din mai iar mandatul noului presedinte sa fie preluat in decembrie: „Bineinteles ca ulterior vom avea negocieri cu presedintele, daca e dispus sa-si intrerupa mandatul in mai cand vor fi europarlamentare sau se va merge pe o formula sa se faca alegerile in mai si sa se preia mandatul la expirarea mandatului actualului presedinte”, a mai declarat ministrul de Finante

Totodata, Daniel Chitoiu a mai anuntat si ca Guvernul incearca limitarea evaziunii fiscale, printr-o serie de masuri care urmeaza a fi adoptate: „Pe langa masurile legislative, vor fi si masuri de reforma administrativa. Garda Financiara, Autoritatea de Supraveghere Vamala si Directia Antifrauda se vor desfiinta si se va infiinta un organism nou de control antifrauda. Atributiile celor trei institutii vor fi preluate de un nou organism”.

author avatar
Alina Costache
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger