AcasăNewsALDE nu vrea ca Ilie sa demisioneze. Tariceanu: Nu putem accepta ca...

ALDE nu vrea ca Ilie sa demisioneze. Tariceanu: Nu putem accepta ca DNA-ul sa faca Guvernul

A fost sedinta la varful ALDE, in ziua in care s-ar putea lua decizii provind eventuala remaniere a mai multor ministri din Cabinetul Tudose, din care face parte si Viorel Ilie, intrat in vizorul DNA. Mesajul a fost cat se poate de clar: nu cedeaza!

„Nu suntem de acord in a lua in consideratie un act de demisie” – a spus Tariceanu referindu-se la Ilie 

De altfel, in ultimele ore s-a tot speculat ca ar exista sansa ca, in cazul i s-ar cere retragerea acestui ministru, cei de la ALDE ar fi gata sa iasa de la guvernare.

Liderul Aliantei a iesit in fata presei cu concluziile sedintei BP-ului, pe care a declarat ca urmeaza sa i le prezinte si sedului PSD, dupa ce incheie de vorbit cu presa. Incepand, asadar, prin a spune ca ALDE vrea sa se mentina actuala Coalitie, dar ca, in acelasi timp, s-a tinut cont de declaratiile lui Tudose, Tariceanu a subliniat ca formatiunea sa considera ca „este dreptul primului-ministru” ca, pe baza analizelor, sa propuna, „daca este necesar, remanierea guvernului”. Chiar si asa, liderul ALDE a accentuat faptul ca ar fi preferat sa afle „nu din public, prin intermediul presei, ci sa se discute in interiorul Coalitiei”.

„Nu putem accepta ca DNA-ul sa faca Guvernul Romaniei asa cum ii convine”, a sustinut cu convingere Calin Popescu Tariceanu, amintind ca Senatul a respins, prin vot, avizul cerut de procurori pentru inceperea urmaririi penale in cazul ministrului ALDE Viorel Ilie.

Reamintind decizia luata in urma cu doua saptamani in cazul lui Viorel Ilie, Tariceanu a conchis ca nu s-a schimbat nimic de atunci, drept urmare cei din ALDE nu sunt de acord ca acesta sa isi dea demisia.

sursa foto: Facebook

author avatar
Cristina Stefan
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger