AcasăNewsALDE nu merge la consultari: Iohannis nu vrea dialog autentic, vrea doar...

ALDE nu merge la consultari: Iohannis nu vrea dialog autentic, vrea doar sa tina predici

Cei doi politicieni alfa ai momentului fac echipa buna cand e vorba de punerea la punct a procurorilor

Dupa ce Liviu Dragnea anuntase ca personal nu va merge saptamana viitoare la discutiile convocate de catre seful statului pe tema Justitiei, dar ca din partea PSD vor exista reprezentanti la consultari, a venit randul partenerilor de Coalitie sa transmita ce au decis in legatura cu invitatia venita vineri de la Cotroceni.

Concret, Calin Popescu Tariceanu a transmis, pe pagina sa de Facebook, faptul ca „ALDE nu va onora invitatia la consultari lansata azi de presedintele Klaus Iohannis”, motivand alegerea de a nu merge la Cotroceni prin faptul ca „in general, dl Iohannis nu e interesat de consultari reale, ci doar de simularea lor. Nu vrea dialog autentic, vrea doar sa tina predici de pe scarile Cotrocenilor; nu are niciodata indoieli si nu doreste sa asculte parerea altora.”

Il vor plecat pe Lazar

Mai mult, se aduce in discutie lipsa de reactie a primului om in stat in privinta acuzatiilor ce i s-au adus, in ultimele zile, lui Augustin Lazar. Si, se arata in mesajul cu pozitia ALDE, cata vreme acest lucru nu se va intampla, formatiunea condusa de Tariceanu nu va accepta un dialog pe teme ce tin desfera justitiei. „Nu acceptam sa dezbatem teme de Justitie, atat timp cat dl Iohannis refuza sa comenteze o problema de maxima gravitate pentru aceasta. Una extrem de concreta si de actuala, precum prezenta in fruntea Parchetului General a unui executant jalnic al dispozitiilor regimului comunisto-securist”, se mentioneaza in postarea in cauza.

Se reaminteste faptul ca ALDE considera ca Augustin Lazar ar trebui sa plece „neintarziat” din functia de procuror general si ca „atat timp cat dl. Iohannis va tacea pe aceasta tema il vom considera nu dezinteresat de subiect, ci complice al fostilor tortionari. Iar sub umbrela acestei complicitati, partidul nostru nu are ce discuta cu presedintele in problematica Justitiei.”

author avatar
Cristina Stefan
188 afisari

1 COMENTARIU

  1. Apreciați gestul lui Călin Popescu Tăriceanu ca, ,,un pas spre retragerea din politică”, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger