AcasăNewsAlba–neagra cu banii pensionarilor, politistilor si spitalelor

Alba–neagra cu banii pensionarilor, politistilor si spitalelor

Premierul Victor Ponta a anuntat initial ca dupa 15 noiembrie nu sunt alocate fonduri pentru pensionari, politisti si bolnavi, dar ieri, ajuns la moastele Sfintei Parascheva a gasit, miraculos, bani.

Autoritatile par sa joace un soi de alb-neagra pe nervii varstnicilor, bugetarilor si bolnavilor. Premierul Victor Ponta a anuntat intr-o emisiune televizata ca, asa cum a fost croit bugetul de stat pentru acest an de catre fosta coalitie guvernamentala, pentru ultrimele 45 de zile ale anului nu mai exista nicio resursa pentru functionarea spitalelor, a Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) si nici pentru pensii.

Victor Ponta sustine ca, desi n-are bani la buget, va scoate de undeva parale pentru pensionari, inainte de alegeri

Ponta a precizat ca, in acest moment, prioritatea numarul unu a Guvernului este gasirea fondurilor, iar solutia ar fi marirea incasarilor la bugetul statului. Cu alte cuvinte, nu exista bani, iar ideea cu strangerea de sume suplimentare vine cam tarziu, intrucat mai sunt doar doua lunisi jumatate pana la sfarsitul anului.

Rezolvari de la Sfanta Parascheva

Dar ce sa vezi, miracol! Ajuns la moastele Sfintei Parascheva, la Iasi, premierul Victor Ponta a declarat ieri ca sunt bani. Adica, nu numai ca gasirea de fonduri nu mai este o prioritate – asa cum declara  „pe sticla” – dar sunt destui bani in alta parte, care pot fi utilizati pentru pensii, salariile politistilor, achitarea cheltuielilor spitalelor, subventiilor in agricultura si la caldura si pentru ce o mai fi de platit. „Avem de unde sa platim”, a spus Ponta, fara sa indice sursele, care insa nu pot fi decat de la alte ministere, sau din noi imprumuturi, ce vor fi platite tot de populatie.

author avatar
Arpad Dobre
379 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger