AcasăNewsAlarma in Romania! S-a declansat un nou razboi intre Rusia si Ucraina...

Alarma in Romania! S-a declansat un nou razboi intre Rusia si Ucraina pe tema gazelor!

Situatie alarmanta. Un nou razboi pe tema gazelor sta pe cale sa izbucneasca intre Rusia si Ucraina, dupa ce gigantul rus Gazprom a cerut companiei Naftogaz sa plateasca daune de sapte miliarde de dolari.

Pretentia financiara fabuloasa a fost inaintata, sambata, de catre reprezentantii Gazprom, nemultumiti ca ucrainenii au luat o cantitate mai mica decat se prevedea in contractul semnat  de cele doua parti in urma cu trei ani. Intelegerea prevede ca partea ucraineana sa procure 52 de miliarde de metri cubi anual, existand o clauza conform careia se accepta o scadere cu pana la 20% a acestei cantitati, scrie presa rusa.

Situatia e cu atat mai alarmanta, cu cat, in plina iarna, Romania ar putea cadea victima colaterala in acest razboi al gazelor, existand posibilitatea ca livrarile de gaze catre tara noastra sa scada. O situatie similara s-a produs in urma cu cativa ani, cand, pe fondul neintelegerilor dintre Rusia si Ucraina, cantitatea gazelor rusesti livrate catre Romania a scazut cu o treime.

author avatar
eNational
375 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger