AcasăNewsAlarma: castravetii spanioli omoara!

Alarma: castravetii spanioli omoara!

Castravetii importati din Spania sunt vectorii purtatori ai bacteriei Escherichia.coli enterohhemoragica (Eceh), care se transmite prin consumul de alimente contaminate precum legumele crude, carnea tocata cruda sau laptele nefiert. Acest anunt a fost facut de autoritatile sanitare din Hamburg, dupa ce cel putin doua femei au murit si s-au inregistrat sute de cazuri de imbolnaviri, mai ales in Germania de Nord.

Boala se manifesta prin diaree, scaune cu sange, dureri de cap si de burta. Uniunea Europeana a facut apel la vigilenta. Pentru moment, Madridul nu a facut nici un comentariu, scrie Le Parisien.

Legume bio infectate

Patru teste au fost facute asupra castravetilor, explica cotidianul Hamburger Abendblatt. Daca originea unuia dintre castravetii purtatori de bacterii nu a fost identificata, alti trei provin cu claritate de la doi producatori spanioli. Purtatorul de cuvant pentru Sanatate din Hamburg a dat si un nume de marca: „Bio Franet Pepino”, un producator de castraveti bio, din Malaga, Andaluzia.

Totusi e nevoie de analize suplimentare. Este posibil ca si alte alimente (rosiile, de exemplu) sa fie de asemenea contaminate. Autoritatile fac apel ca aceste legume sa nu mai fie consumate.

Hamburg este cel mai rau atins

Joi, 300 de locuitori ai acestei metropole portuare au fost infectati sau au acuzat simptome care pot fi asociate cu Eceh. In restul Germaniei au fost raportate 214 cazuri de imbolnaviri, in vreme ce in medie, se inregistreaza in jur de 50 de cazuri intr-un an intreg.

UE face apel la prudenta

Uniunea Europeana face apel la persoanele care au vizitat recent Germania „sa fie atente la simptome ca diareea insotita de sangerari si sa consulte imediat un medic”. Cazuri suspecte au fost identificate in Suedia, Marea Britanie si Tarile de Jos, la persoane care au calatorit de curand in Germania.

author avatar
Matei Brancoveanu
305 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger