AcasăNewsAl treilea sex, “non-binar”, acceptat la banci!

Al treilea sex, “non-binar”, acceptat la banci!

Premiera mondiala la o banca din Marea Britanie: institutia ofera o optiune pentru clientii transsexuali: respectivii vor bifa in actele oficiale, in loc de “sex- masculin/feminin”, cuvintul “non-binar”!

Mai mult, persoanelelor care nu se considera nici barbat, nici femeie, banca le-a gasit o noua formula de adresare, “Mx”(!), prescurtare putin bizara, dar care deriva din “Mr”(domnul) sau “Mrs”(doamna).

Hotararea a venit in urma unei probleme reale, o tanara (sau tanar), K. Fanish, nu a reusit sa completeze formularele necesare deschiderii unui cont, pentru ca acestea specificau doar doua optiuni in privinta sexului clientului, masculin si feminin, o situatie care dureaza de sute de ani in sistemul bancar britanic. Adoptarea denumirii sexului “non-binar”, a fost primita cu mare entuziasm de Fanish, apreciind-o drept “un mare pas inainte”.

Problema drepturilor transsexualilor in locurile publice a cauzat dezbateri aprinse si in Statele Unite, dar in cazul unitatilor de invatamant. Presedintele Obama a initiat un proiect de lege, prin care elevilor transgender trebuie sa li se asigure bai si toalete care “se potrivesc cu identitatea lor de gen.”

In Europa, Germania este prima tara care, de la 1 octombrie, emite certificate de nastere cu un al treilea sex, in baza unei hotarari a Curtii Constitutionale.

author avatar
Bogdan Borcea
479 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger