AcasăNewsAl Jazeera a cumparat televiziunea lui Al Gore

Al Jazeera a cumparat televiziunea lui Al Gore

Televiziunea Al Jazeera a pus un picior in SUA, cumparand cu 500 de milioane de dolari Current TV, canalul de televiziune fondat de fostul vicepresedinte american, Al Gore.

Al Jazeera intentioneaza sa inchida canalul, care avea un rating extrem de scazut, si sa deschida un canal in limba engleza care sa fie disponibil  pentru 40 de milioane de clienti, iar stirile sa fie transmise din New York si din Doha, Qatar. Televiziunea araba, sponsorizata de Qatar, isi propune sa rivalizeze, prin noul canal, cu CNN si alte canale de stiri renumite.

Pretul oficial de achizitie nu a fost anuntat, dar surse apropiate afacerii au dezvaluit ca e vorba de 500 de milioane de dolari, dintre care 100 de milioane au fost platiti lui Al Gore, care detinea 20% din televiziune. Fostul vicepresedinte american a insistat ca afacerea sa se incheie inainte de 31 decembrie anul trecut, pentru ca incepand de la 1 ianuarie 2013 taxele sunt mai mari. Insa proprietarii Al Jazeera nu au fost de acord sa fenteze taxele din tara unde tocmai au pus „piciorul”.

 

author avatar
Adina Mutar
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger