AcasăNewsAl doilea deces de meningita! Infectia a fost devastatoare

Al doilea deces de meningita! Infectia a fost devastatoare

Meningita virala a dus la inca un deces, al doilea inregistrat pana, ieri, al unei tinere de doar 15 ani din Vaslui. Sorina Pintea, ministrul Sanatatii sustine, insa,  ca nu se impun masurile unei epidemii intrucat in acesta perioada scolarii sunt in vacanta. Cu toate acestea toti cei care au luat contact cu fata  din Vaslui vor fi supusi unor controale stricte.

Adolescenta de 15 ani din Vaslui diagnosticata cu meningita meningococica a fost transportata in coma la un spital din Iasi si a murit, marti seara. Acesta a fost al doilea caz de deces  devastator al bolii care se transmite prin aer. Saptamana trecuta, a fost primul caz. O fata de doar 18 ani, din Bucuresti, eleva eminenta la un colegiu de prestigiu din Capitala, a fost ucisa de acesta bacterie in doar 8 ore. A urmat al doilea deces cel al tinerei de doar 15 ani, din Vaslui. Copila provenea dintr-un centru de plasament unde fusese dusa de politistii din localitate. Fata locuia de cateva zile in subsolul unui bloc dupa ce se certase cu parintii. Desi minora era de luni in spitalul din Vaslui si marti a intrat in coma, mama ei nu stia nimic. Abia marti dupa-amiaza, cand copila era in coma, reprezentantii de la Directia pentru Protectia Copilului din Primaria Zapodeni au anuntat-o pe femeie. Pe de alta parte, medicii au stabilit imediat masuri urgente si analize pentru toti cei care au intrat in contact direct cu fata. Astfel ca, ieri, in Complexul de Servicii Comunitare Vaslui unde sunt cazati noua copii, cel mai mic de doar sase luni, si doua femei, de 30 si 42 de ani, mame ale unora dintre micuti, au fost dusi la analize si li s-a efectuat un exudat pentru a se stabili daca au fost infestati. Totodata, cei  13 angajati ai DGASPC au fost testati din punct de vedere medical.

Alerta! Trei elevi de la Colegiul ”Lazar”, purtatori ai virusului

Ministerul Sanatatii vine cu noi detalii in cazul elevei de la Colegiul ”Gheorghe Lazar”. Autoritatile sustin ca pentru trei dintre copiii de la liceul din Capitala, testati dupa ce o eleva a murit saptamana trecuta de meningita, ”rezultatul a fost pozitiv pentru Neisseria meningitidis, ca purtatori clinic sanatosi ai virusului”. Totodata, Directia de Sanatate Publica sustine ca au fost testati 61 de elevi si 10 profesori ai liceului din Capitala si ca rezultatele au iesit negative, dar ca testele se vor repeta.

author avatar
Andrei Coman
140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger