Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ajutor pentru turism: TVA de 5% si harti digitale

Ajutor pentru turism: TVA de 5% si harti digitale

Autor:

Ministerul Turismului a stabilit, in concordanta cu planul de actiune al Guvernului pentru perioada septembrie-decembrie 2018, mai multe masuri pentru imbunatatirea activitatii sectorului de turism din Romania.

 

turism Ajutor pentru turism: TVA de 5% si harti digitale

Romania ia masuri la sfarsitul sezonului estival dar vrea turisti

Printre aceste masuri se numara aplicarea cotei de TVA de 5% pentru domenii precum: cazarea in cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu functie similara, inclusiv inchirierea terenurilor amenajate pentru camping, serviciile de restaurant si de catering, cu exceptia bauturilor alcoolice, altele decat berea, activitatile sportive, recreative si distractive. Turismul va avea cea mai mica cota a TVA dintre toate sectoarele economice, informeaza ministerul de resort. O alta masura va fi deblocarea turismul balnear prin redevente zero pentru apa geotermala si apa minerala natural utilizata pentru consumul populatiei la buvetele publice. Estimarea Guvernului pentru dezvoltarea turismului balnear prevede investitii de minim 1 miliard de euro prin proiecte in urmatorii 10 ani. Ministerul  va definitiva si Legea Turismului, actul normativ prin care vor fi stabilite liniile directoare de functionare a serviciilor in domeniul turismului, o lege care va avea ca principal scop promovarea Romaniei ca destinatie turistica . Totodata, ministerul  intentioneaza ca, pana la inceputul anului viitor, toate atractiile turistice sa fie incluse intr-o harta interactiva pe care turistii sa o poata accesa de oriunde din lume. Prin intermediul acestei aplicatii, toti cei care vor sa viziteze Romania vor putea sa isi planifice calatoria in tara noastra pe diferite forme de turism sau pe categorii de atractii turistice.


1 Comentariu la Ajutor pentru turism: TVA de 5% si harti digitale

  1. Zeno

    Degeaba scare tva..va fi can such alimentele;o luna scazut apoi recrescut pretul…bugetul Pierre,patronii we imbogatesc si mai mult


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!