AcasăNewsAjutoare materiale si financiare pentru familiile defavorizate din Sectorul 6

Ajutoare materiale si financiare pentru familiile defavorizate din Sectorul 6

In ultimele luni, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 a acordat prestatii materiale exceptionale pentru un numar de 43 de familii nevoiase, in cadrul programului „Prestatii materiale financiare exceptionale pentru familiile aflate in imposibilitatea acordarii unor ingrijiri corespunzatoare copiilor”.

Grupul tinta este reprezentat de copiii si familiile acestora care au domiciliul legal in sectorul 6 si temporar se confrunta cu probleme financiare si materiale determinate de o situatie exceptionala. Dintre cele 43 de familii, 26 beneficiaza de prestatii sub forma de tichete sociale, pe o perioada cuprinsa intre 4-6 luni, pentru achizitia de alimente; 5 familii beneficiaza de prestatii in bani, o singura transa, pentru afectiuni medicale grave sau pentru asigurarea unui confort minim din punct de vedere fizic pentru copii; 5 familii beneficiaza de prestatii in bani, pe o perioada de 6 luni, pentru plata gradinitei si alte 7 familii  beneficiaza de tichete sociale/prestatii in bani pentru recuperare, controale, interventii medicale sau alimentatie speciala. Suma totala acordata pana in prezent, prin proiectul de prestatii materiale financiare exceptionale se ridica la 50150 lei.

Criteriile de prioritate la acordarea acestor prestatii sunt urmatoarele:

  • familii cu mai mult de 3 copii si venituri sub 250 lei pe membru de familie,
  • familii ai caror membrii adulti se afla in incapacitate fizica de a munci sau de a acorda ingrijiri corespunzatoare copiilor, dovedita in mod obiectiv;
  • familii care nu au beneficiat in ultimele 18 luni de alte forme de sprijin, din partea autoritatilor sau organizatiilor neguvernamentale pentru cresterea, ingrijirea si educarea copilului.

Mai multe informatii cu privire la acest program de sustinere a copiilor aflati in dificultate si a familiilor acestora pot fi gasite pe site-ul www.asistentasociala6.ro sau ob]inute la telefon: 0213176311.

author avatar
eNational
159 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger