Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Airbagurile romanesti strica socotelile Bugatti

Airbagurile romanesti strica socotelile Bugatti

Autor:

Bugatti Chiron, hipercar produs in Franta la uzina din Molsheim, nu este scutit nici el de rechemare la service, in ciuda pretului astronomic.

 

bugatti Airbagurile romanesti strica socotelile Bugatti

Modelul Chiron costa peste 2 milioane de euro

Super-sportiva lui Bugatti nu este produsa decat in 500 de exemplare, dar nu toate au fost vandute, mai putin de 200 asteptandu-si clientii. In ciuda acestei exclusivitati, in Statele Unite, Bugatti a fost obligat sa recheme doua exemplare ale modelului Chiron, la solicitarea Agentiei federale americane insarcinata cu securitatea rutiera (National Highway Traffic Safety Administration), care nu umbla cu jumatati de masura cand e vorba de aplicarea regulamentelor. La originea rapelului se afla sistemul airbag al pasagerului care, in functie de temperatura, poate functiona defectuos. Aceste airbaguri sunt produse de compania Key Safety Systems in fabrica sa din Romania (Arad).

bugatti1 Airbagurile romanesti strica socotelile Bugatti

Sistemul airbag de la scaunul pasagerului functioneaza imperfect

Este vorba de un defect de fabricatie pe care Key Safety Systems trebuie sa-l corijeze repede daca vrea sa-si vanda produsele pentru Bugatti. Problema a fost descoperita in cadrul unor teste ale airbagului in situatie de temperatura ridicata. In caz de accident, airbagul se declanseaza dar au fost descoperite urme de arsura langa generatorul de gaz al airbagului, scutul termic al airbagului fiind instalat incorect iar caldura generata a redus performantele airbagului. Pentru cei doi clienti americani, Bugatti va trimite tehnicieni care vor demonta scaunele inainte de a le trimite in Franta, evident totul pe cheltuiala producatorului auto. Siguranta este un capitol important pentru Bugatti. Tinand seama de performantele modelului Chiron, este lesne de inteles de ce: cu un motor W16 de 8 litri cilindree, capabil sa dezvolte 1500 cai putere, masina sprinteaza de la 0 la 400km/h in 32 de secunde.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!