AcasăNewsAi un IMM? Ia-ti un credit garantat de UE!

Ai un IMM? Ia-ti un credit garantat de UE!

Pentru stimularea infiintarii de noi societati comerciale, Uniunea Europeana a dezvoltat instrumentul de microfinantare „Progress„, destinat persoanelor care si-au pierdut locul de munca si care vor sa demareze o afacere sau pentru antreprenorii care vor sa-si extinda afacerea, dar nu au acces la servicii bancare traditionale.

UE garanteaza pentru IMM-uri microcredite de pana la 25.000 de euro

Initial, bugetul programului a fost de 100 de milioane de euro, bani cu care s-ar putea acoperi un numar de cel putin 4.000 de microcredite, acesta urmand sa fie majorat la 500 de milioane de euro, suma la care va contribui si Grupul Bancii Europene de Investitii (BEI). Potrivit estimarilor oficialilor europeni, prin acest program ar urma sa se acorde un numar de aproximativ 45.000 de microcredite in urmatorii opt ani.

„Progress” permite institutiilor de microfinantare din statele membre sa creasca volumul imprumuturilor acordate acestora in doua moduri: prin emiterea de garantii in favoarea furnizorilor de microfinantare, impartind cu acestia riscul de pierdere si prin consolidarea capacitatii de finantare punandu-le la dispozitie instrumente finantate, precum imprumuturi sau participatii.

Cum accesati microcreditul in Romania?

Antreprenorii sau intreprinderile cu mai putin de 10 angajati care doresc sa obtina un microcredit de pana la 25.000 de euro prin acest program pot opta pentru un singur intermediar, asa ca oferta este foarte simplu de studiat. In Romania, pe lista intermediarilor agreati se afla doar cei de la Patria Credit, una dintre cele mai mari institutii nebancare de microfinantare din Romania.

 

author avatar
Andrei Ispas
320 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger