AcasăNewsAi smartphone cu Android? Atentie la noii virusi!

Ai smartphone cu Android? Atentie la noii virusi!

(foto: gadgetfreak.gr)

Expertii FBI au emis o atentionare catre posesorii de smartphone-uri cu sistem de operare Android anuntand ca pe net circula doi virusi extrem de periculosi.

(foto: gadgetfreak.gr)

Posesorii de smartphone-urile ce functioneaza pe baza sistemului de operare Android se afla in mare pericol, au anuntat expertii din cadrul Internet Crime Complaint Center, o divizie a FBI.

Mai exact, spus anchetatorii FBI, citati de mashable.com, detinatorii de smartphone-uri pot fi infectati cu „Loozon” si „FinFisher”, cele mai recente versiuni ale unui malware.

In cazul „Loozon”, detinatorii de smartphone-uri cu Android vor primi un mesaj prin care este prezentat un job ce presune un munca de acasa, pentru obtinerea acestuia detinatorului ceraindu-i-se sa trimita un mail. In corpul textului initial se afla insa un link catre un site care ar trebui sa ofere mai multe informatii. Odata accesat, terminalul mobil este infectat cu aplicatia malware care va fura toate informatiile detinute in smartphone.

In cazul virusului FinFisher, odata instalat pe smartphone, va prelua controlul acestuia, existand posibilitatea de a fi controlat de la distanta indiferent de locatia victimei. Aplicatia malware poate fi transmisa foarte usor catre alte terminaluri, fiind instalat prin intermediul unui link ori a unui mesaj e tip update.

Expertii FBI au gasit insa si solutii in cazul aplicatiilor malware, anuntand ca pentru a nu avea probleme, detinatorii de smartphone trebuie sa aiba activata functia de criptare pentru protejarea datelor personale in cazul pierderii sau furtul telefonului.

Totodata, pentru protectie suplimentara, trebuie instalat un antivirus destinat terminalelor mobile. De asemenea, pentru evitarea unor probleme neplacute, expertii recomanda si stabilirea unei parole de acces, precum si evitarea folosirii retelelor wireless publice necunoscute.

author avatar
Ionut Zgimbau
388 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger