Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Agramatul Pop, cruciada pentru limba romana

Agramatul Pop, cruciada pentru limba romana

Autor:

Dupa ce au stat ca boul pe coada mai bine de o luna si au lasat Ucraina sa desfiinteze netulburata invatamantul in limba materna, autoritatile romane au luat o decizie geniala: il trimit pe eficientul si impunatorul Liviu Pop la Kiev, sa negocieze el stie ce in favoarea romanilor din vecini.

 

liviu pop 2 Agramatul Pop, cruciada pentru limba romana

Asa mic la stat si la sfat cum e, Liviu Pop e gata sa se ia in piept cu ucrainienii pentru o limba pe care nici el nu o cunoaste bine

Pe scurt, Ucraina amica s-a sters undeva cu tratatele de buna vecinatate si colaborare bi-laterala si a ras fara vorba multa dreptul minoritatilor de a invata in limba materna. Desi afectati sunt sutele de mii de romani care traiesc in Ucraina, autoritatile noastre s-au invartit ca de obicei in jurul cozii si au sfarsit prin a anula vizita presedintelui Klaus Iohannis la Kiev si prin adoptarea de catre Parlament a unei Declaratii care solicita oficialitatilor ucrainiene sa se mai gandeasca. Profund impresionata de asa o reactie virila, Ucraina si-a vazut de treaba si a promulgat legea, demonstrand astfel inaltul respect purtat Romaniei. Desi au fost pusi in fata faptului implinit, ai nostri ca brazii nu se dau batuti ci intentioneaza sa-l trimita pe ministrul Educatiei Liviu Pop sa incerce el sa indulceasca situatia. Problema este ca Pop nu o prea are nici el cu limba romana, fapt care poate fi exploatat in favoarea lor de ucrainieni. Care ar putea spune ca nu inteleg de ce facem atata caz de restrictionarea invatamantului in limba materna pentru romanii din Ucraina din moment ce nici macar ministrii nostri nu cunosc bine limba romana. Argument care, trebuie sa recunoastem, ne cam inchide gura.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!