AcasăNewsAgitatul Trump, mut de Ziua Americii

Agitatul Trump, mut de Ziua Americii

Cand toata America se astepta ca furtunosul de la Casa Alba sa tina discursul vietii lui, in prima Independence Day sub propria administratie, iata ca realDonald a preferat sa stea cumintel pana spre seara, cand a organizat un picnic restrans pentru veterani, sub ochiul Primei Doamne. Nu tu salve de tun, nu tu defilari ca in Piata Rosie, nu tu indieni in Central Park. Iar de felicitari de la Putin nu se pune problema. A incercat sa agite apele, timid, cand a postat pe Twitter, cu tupeu, sloganul lui de campanie, pus pe note  si interpretat de corala First Baptist Church, o biserica evanghelista din Dallas. Piesa a fost compusa de Gary Moore, fostul sef de cor al bisericii si a fost cantata prima data weekendul trecut in timpul Celebrate Freedom Rally, un concert organizat in onoarea veteranilor, sponsorizat de First Baptist Church. In ciuda glorificarii unitatii nationale, tensiunile au ramas vii si de Ziua Independentei Statelor Unite sub administratia Trump. Dovada au stat si vor sta, zilele urmatoare, ”marsurile pentru destituire” organizate in 50 de orase americane care doresc plecarea lui Trump de la Casa Alba, in numele presupuselor violari ale Constitutiei, in special obstructionarii anchetei cu privire la dosarul Russian Gate. Mai multe ziare americane evoca o tara ”divizata” chiar daca culorile steagului national au fost arborate peste tot. Obama mai sarbatorea 4 iulie invitand muzicieni, artisti. Nu si Trump care a evitat spectacolul, pesemne sfatuit ca e deajuns spectacolul pe care-l face zilnic. De altfel, cu o zi inainte, domnul presedinte a fost la golf.

Trump sprijina un copil in faza terminala

Cazul bebelusului Charlie Gard a provocat ample dezbateri in Marea Britanie, presedintele american spunand ca vrea sa-i ajute pe parinti care se opun deconectarii de la aparate a micutului.

La doar zece luni, Charile sufera de o boala genetica rara care-i afecteaza ireversibil creierul. Medicii de la Great Ormond Street Hospital din Londra spun ca nu exista nici o speranta pentru acest copil care nu vede, nu se poate misca, nu poate inghiti, recomandand deconectarea de la aparate, contra avizului parintilor, Connie si Chris. ”Daca putem sa-l ajutam pe micul#CharlieGard, cum cer prietenii nostri din Marea Britanie si Papa, vom fi fericiti sa o facem”, se arata intr-un mesaj al lui Donald Trump. Vaticanul a publicat luni un comunicat in care se arata ca Suveranul Pontif urmareste ”cu afectiune si tristete cazul micului Charlie si spera ca parintilor sa le fie permis sa faca totul pentru a-l salva”. Parintii lupta pentru a-l duce pe Charlie in SUA, unde un tratament experimental pentru boala de care sufera micutul este in curs de elaborare, dar medicii si justitia britanica spun ca aceste nu este suficient de avansat pentru o ameliorare a starii copilului. Curtea Europeana a Drepturilor Omului si-a dat acordul cu privire la deconectarea micutului de la aparate, dupa ce Inaltea Curte de Justitie din Marea Britanie a dat dreptate medicilor spitalului londonez, motivand ca perspectivele vindecarii copilului sunt inexistente iar prelungirea cu un tratament fara rezultate nu face decat sa-i prelungeasca suferintele. Parintii copilului au strans 1,5 milioane de euro din donatii pentru deplasarea si finantarea tratamentului din SUA, precizand ca daca aceasta suma nu va putea fi folosita va fi pusa la dispozitia unei organizatii de caritate care ajuta copiii ce sufera de aceeasi boala ca Charlie.

author avatar
Tudor Borcea
512 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger