AcasăNewsAgenda lui Iohannis nu are legatura cu Romania

Agenda lui Iohannis nu are legatura cu Romania

Presedintele stie ca doar al doilea mandat il poate scapa de necazuri

Agenda presedintelui Klaus Iohannis nu mai este comuna cu agenda Romaniei de foarte multa vreme. Consilierii lui nu vad sau poate nu sunt lasati sa vada. Coalitia de guvernare vrea sa scoata la liman incalceala din treburile justitiei, timp in care presedintele  ataca niste ordonante de urgenta care nu exista. PSD si ALDE vor sa armonizeze Codul penal si cel de procedura penala cu deciziile Curtii Constitutionale, dar Iohannis deja combate fara sa stie despre ce este vorba si care vor fi modificarile aduse. Romania se confrunta cu probleme de credibilitate in fata liderilor europeni, dar Iohannis prefera conferinte pe tema unei lumi fara tutun.

Presedintele stie ca doar al doilea mandat il poate scapa de necazuri

Nici scandalul care tine capul de afis al ultimei saptamani, cel cu dezvaluirile despre Augustin Lazar, nu il misca din loc pe Iohannis. El are treaba doar cu referendumul la care nu stie ce sa intrebe. E un referendum fals, fara miza, dar pe care il foloseste pentru a scoate din casa mai multi votanti care sa-i sustina partidul la alegerile europarlamentare.

Corupti pana in maduva oaselor?

12 ambasade si-au dat mana pentru a acuza Romania ca, daca va emite cele doua ordonante pe care se bate atata moneda, vom avea de suferit. Trec peste grosolania apostrofarii fara drept, fara temei legal si fara respectarea celor mai elementare uzante diplomatice. Vreo reactie de la Cotroceni? Niciuna, de parca nu ar fi vorba de tara pe care Iohannis ar trebui sa o reprezinte. Altminteri, face un tam-tam de nedescris  cu al doilea mandat pe care il vrea, dar lasa mana libera tuturor celor care si-au facut un obicei din a ne da cu capul de pereti pe motiv ca am fi corupti. Si cum sa nu faca Occidentul asta cu un tupeu nemasurat, din moment ce chiar presedintele i-a bagat in cap, cu fiecare ocazie, ca Romania este corupta pana in maduva oaselor? Sunt sigur ca niciun presedinte nu are prevazuta in agenda, in foaia de parcurs a unei natiuni, denigrarea propriei tari. Cum de-o exista in agenda lui Iohannis?

Ciocoii unei Europe putrede

Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, a atacat vehement Romania in cazul Codrutei Kovesi. A avertizat ca fosta sefa a DNA este candidatul Parlamentului European la sefia Parchetului European si peste asta nu se trece.

Frans Timmermans vrea ca Romania sa mearga pe unde ii arata el

Vreo reactie din partea lui Iohannis ca Timmermans isi depaseste atributiile? Exclus. Sunt pe aceeasi mana. Manfred Weber, presedintele grupului Popularilor din Parlamentul European a mers chiar mai departe. Ancheta impotriva Codrutei Kovesi trebuie oprita. Pentru ca asa cere el in numele aceluiasi Partid Popular. Iohannis? Nicio vorba, de parca in juramantul depus la preluarea mandatului de presedinte scria sa fie cu „ciocu’ mic” la ce ne cer alde Dinu Paturica sau Androncahe Tuzluc ai unei Europe fetide.

Lazare, hai mai repede cu demisia

Pe zi ce trece, scandalul dezvaluirilor despre Augustin Lazar devine tot mai mare. Prim-procurorul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie se apara cu inversunare, intoxicand spatiul public cu penibilul care-l caracterizeaza. Ba nu il poate identifica pe detinutul politic Iulius Filip, ba n-a facut nimic rau ca a respins cererea acestuia de eliberare conditionata, ba invocand ca e o campanie de denigrare a lui pentru ca si-a depus dosarul de candidatura pentru al doilea mandat de Procuror General al Romaniei.

Augustin Lazar n a mancat usturoi nici gura nu i miroase

Documentele si marturiile de pana acum arata insa cu totul altceva. Nu il acuza nimeni ca ar fi fost tortionarul care ar fi supus personal detinutii politici la suplicii greu de imaginat, ca le-ar fi zdrobit oasele cu bata sau ca i-ar fi trimis personal in carcerele de izolare severa. Nu, Lazar este acuzat de un colaborationism abject cu fosta Securitate, a carei unealta i-a placut si n-a pregetat sa fie. Le-a refuzat eliberarea conditionata, pentru asta i se cere demisia. Pentru asta ar trebui sa demisioneze.

Mut si supus

Totul, pana acum, arata ca Augustin Lazar nu va demisiona niciodata. Va incurca lucrurile in asa fel incat sa nu scape din mana cheile dosarelor lui Klaus Iohannis. Isi slujeste orbeste actualul stapan, stiind ca acesta este singurul care-i poate asigura protectie. Cererea ministrului Tudorel Toader, de demitere a lui Lazar, este de trei luni pe masa lui Iohannis. Nu il va demite, chiar de-ar fi ca Romania sa ia foc. Pe el il intereseaza doar al doilea mandat, ca sa poata tine sub obroc dosarele care il privesc. Fara al doilea mandat, adio imunitate si stie si el ce-l asteapta. Program de tara? Nu exista si nu ne trebuie. Agenda Romaniei? Pentru ce? Ne-o face si ne-o tine Uniunea Europeana, dupa cum ii dicteaza interesele, lui revenindu-i doar rolul de a fi mut si tot mai supus. Nu conteaza decat agenda proprie, cu doar doua puncte. Salvarea lui proprie si sfidarea unei Romanii care nu mai intelege de ce mai vrea sa fie presedinte inca cinci ani.

author avatar
Valentin Boeru
2.402 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger