AcasăNewsAFR: “Nea Marin Miliardar”, mai multi spectatori decat toate filmele romanesti de...

AFR: “Nea Marin Miliardar”, mai multi spectatori decat toate filmele romanesti de dupa ’89, impreuna!

(foto: captura youtube)

Pelicula “Nea Marin Miliardar”, in regia lui Sergiu Nicolaescu, din 1979, a avut aproximativ 7,5 milioane de spectatori in cinematografele din Romania, mai mult decat au avut, la un loc, toate cele aproape 200 de filme romanesti, realizate dupa 1989.

(foto: captura youtube)

“Cele aproape 200 de filme romanesti realizate dupa 1989 nu au atras, toate la un loc, numarul de spectatori inregistrat de un singur film al lui Sergiu Nicolaescu – «Nea Marin Miliardar»”, a spus Constantin Fugasin, presedintele Asociatiei Film Romania (AFR).

“Nea Marin Miliardar”, cu regretatul actor Amza Pellea in rolul principal, a inregistrat peste 7,5 milioane de spectatori in cinematografele din Romania. De partea cealalta, toate cele aproape 200 de filme romanesti ecranizate dupa 1989, intre care si cele realizate de Nicolaescu dupa Revolutie, au avut impreuna sub 7 milioane de spectatori, sustine Constantin Fugasin.

“Numarul total al spectatorilor romani care au vazut cele 60 de filme regizate de Sergiu Nicolaescu este de zece ori cat populatia Romaniei – aproape 200 de milioane”, a mai spus Constantin Fugasin.

Presedintele AFR a mai adaugat ca filmele maestrului au fost difuzate de zeci de ori si de televiziuni: “Dupa parerea mea se mai strang inca 50 de milioane de spectatori care au vazut la televizor filmele lui Sergiu Nicolaescu, dupa 1989”.

Constantin Fugasin a spus ca a facut aceste precizari ca replica la declaratiile celor ce incearca sa denigreze imaginea de mare personalitate a lumii filmului romanesc, pe care si-a creat-o Sergiu Nicolaescu. “M-am gandit la toate aceste cifre dupa ce i-am auzit pe detractorii lui Sergiu Nicolaescu. El a scris istorie in cinematografia din Romania. Nu va putea fi sters niciodata”, a spus presedintele AFR, opinand ca este posibil sa nu se mai faca nicicand filme de complexitatea peliculelor „Mihai Viteazul” si „Mircea”, doua dintre cele mai dificile filme regizate de Sergiu Nicolaescu.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat joi, la varsta de 82 de ani, a strans, la capatul unei cariere de peste 40 de ani, o colectie impresionanta de peste 60 de filme unde a fost, de multe ori, si regizor, si scenarist si actor.

Sergiu Nicolaescu va fi incinerat, conform propriei dorinte, respectata de sotia acestuia, sambata, la ora 12.00, la crematoriul Vitan Barzesti din Bucuresti.

author avatar
Alina Costache
901 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger