AcasăNewsAflat in Germania, Iohannis i-a conferit o distinctie presedintelui Parlamentului Landului Bavaria

Aflat in Germania, Iohannis i-a conferit o distinctie presedintelui Parlamentului Landului Bavaria

Klaus Iohannis a fost prezent, vineri, alaturi de ambasadorul Romaniei in Germania, Emil Hurezeanu, la Consulatul General al Romaniei, in Munchen, unde a avut loc o ceremonie in cadrul careia i-a fost conferita o distinctie presedintelui Parlamentului Landului Bavaria.

„Atasamentului dumneavoastra fata de Romania ii stau marturie cele peste 100 de vizite pe care le-ati efectuat in tara noastra si numeroasele actiuni si proiecte umanitare promovate in toate colturile Romaniei, in special in judetele Bihor, Botosani, Iasi, Ilfov, Neamt, Timis si Tulcea. Toate aceste proiecte au avut ca beneficiari mai ales copii, femei si tineri aflati in nevoie de asistenta. Chiar dumneavoastra personal ati declarat, in anul 2000, ca «v-ati pierdut inima in Romania»”, i s-a adresat Iohannis oficialului german.

Liderul de la Cotroceni i-a conferit lui Stamm Ordinul National «Steaua Romaniei» in grad de Comandor, „in semn de inalta recunoastere si apreciere pentru prietenia constanta aratata Romaniei si pentru contributia deosebita avuta la dezvoltarea relatiilor romano-germane, pe multiple planuri”, fiind de amintit faptul ca oficialul german s-a bucurat inca din anul 2000 de inalta distinctie a statului roman – Ordinul National «Steaua Romaniei», la vremea respectiva primind-o pe cea in grad de Ofiter.

Klaus Iohannis se va afla in Germania timp de doua zile.

sursa foto:presidency.ro

190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger