AcasăNewsAfla cum se fac milioane de euro din pauza de cafea

Afla cum se fac milioane de euro din pauza de cafea

Firmele lui Gabriel-Marin Stefanescu sunt preferatele institutiilor publice

Omul destept face bani din piatra seaca – aceasta zicala pare sa i se potrivesca manusa unui afacerist prahovean care reuseste sa faca milioane de euro din bani publici organizand conferinte, sondaje si… pauze de cafea.

Gabriel-Marin Stefanescu

Institutul National de Sanatate Publica (INSP) a decis sa investeasca masiv. Nu in dezvoltarea serviciilor de sanatate publica sau in prevenirea maladiilor, asa cum este prevazut in statutul institutiei, care este subordonata Ministerului Sanatatii, ci in„Programulul de formare profesionala in domeniul epidemiologiei si promovarea utilizarii noilor tehnologii pentru personalul din sectorul sanatatii”.

Firmele lui Gabriel-Marin Stefanescu sunt preferatele institutiilor publice

Si, cum o conferinta pentru perfectionarea oamenilor in halate albe nu se poate organiza oricum, INSP a decis sa apeleze la specialisti. Cerintele institutului n-au fost exagerate, acesta solicitand ca, pe parcursul programului, sa li se asigure participantilor sali de conferinte echipate corespunzator, cazare pentru lectori, servicii de transport feroviar si…pauze de cafea! Dupa ce a negociat direct cu firma Agrafics SRL, detinuta de omul de afaceri Gabriel-Marin Stefanescu, INSP a decis ca aceasta este cea mai protivita pentru a duce la bun sfarsit misiunea, asa ca i-a oferit contractul care se ridica la ametitoarea suma de 260.000 de euro.

Spaima Mediului

Ministerul condus de Laszlo Borbely a semnat un contract de 120.000 de euro cu Agrafics SRL si Ars Advertising SRL

Reporterii „National” au descoperit ca firmele lui Stefanescu sunt experte in obtinerea contractelor pe bani publici, numai luna trecuta reusind sa puna mana pe doua contracte cu multe zerouri.

Nicolae Nemirschi a demisionat dupa ce a fost acuzat ca a umflat conturile firmelor lui Stefanescu

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a simtit la inceputul lunii martie ca are nevoie atat de publicitate, cat si de consultanta si seminarii presarate cu pauze de cafea. Culmea, toate conditiile impuse de minister – destul de stricte, de altfel – au fost indeplinite de doua dintre firmele lui Stefanescu, care au obtinut cu brio contractul de 1,2 milioane euro. Numele prahoveanului care conduce mai multe firme, printre care Agrafics SRL si Ars Advertising SRL, a fost vehiculat recent, in scandalul penal care s-a incheiat cu demisia lui Laszlo Borbely din fruntea Ministerului Mediului si Padurilor.

Mai exact, ministerul lui Borbely a oferit firmei Agrafics 120.000 de euro pentru „servicii de gestionare publicitara, de servicii de promovare si servicii de traducere”. Ministerul Mediului si firmele lui Stefanescu au mai colaborat la fel de fructuos si in 2009, cand ministrul de la acea vreme, Nicolae Nemirschi, a oferit jumatate de milion de euro societatii Ars Advertising. Pentru contractul cu firma lui Stefanescu, Nemirschi a fost cercetat de Directia Nationala Anticoruptie pentru abuz  in serviciu, ulterior demisionand din functie.

author avatar
Narcis Voica
1.879 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger