AcasăNewsAfla cum pun bancile in pericol economia mondiala!

Afla cum pun bancile in pericol economia mondiala!

Expertii Bancii pentru Reglemente Internationale (BRI) atrag atentia ca  sectorul bancar a ajuns atat de „obez”, incat devine toxic pentru economie.

Banca pentru Reglemente Internationale acuza sectorul bancar de lacomie

Potrivit unui raport intocmit de analistii BRI, Stephen Cecchetti si Enisse Kharroubi, sectorul financiar mondial a fost supus, incepand cu 1980, unor serii de reglementari, specifice fiecarei tari in parte,  toate avand insa un numitor comun: cresterea puterii bancilor. Analistii BRI au ajuns la o concluzie alarmanta: cresterea economica a oricarui stat se reduce pe masura ce sectorul bancar din acea tara se dezvolta ! Conform raportului, statele dezvoltate (in special SUA, pe vremea lui Bill Clinton, si tarile membre UE, in ultimele doua decenii) au adoptat reglementari care au permis dezvoltarea sectorului financiar dincolo de limita de la care devenea nociv.

Furt de creiere

Analistii sustin ca sectorul bancar a atras in activitatea sa oamenii valorosi din oricare dintre domeniile de varf (aeronautica, cercetare aplicata in medicina, inginerie, energetica etc). Acest fapt a dus la stagnarea si chiar regresul in acele sectoare de activitate, provocand scaderea dezvoltarii economice.

author avatar
Arpad Dobre
371 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger