AcasăNewsAfaceristul Theodor Berna ramane in arest

Afaceristul Theodor Berna ramane in arest

Acuzat ca a prejudiciat statul cu peste 100 de milioane de euro, afaceristul Theodor Berna nu i-a induplecat pe magistrati si ramane in arest.

Berna, patronul Tehnologica Radion, este arestat preventiv intr-un dosar in care este acuzat de comiterea mai multor infractiuni precum spalare de bani si evaziune fiscala.

Berna se folosea de mai multe firme-fantoma pentru a spala banii obtinuti din contracte cu statul. Retinut dupa ce mai multi colaboratori si angajati de-ai sai au recunoscut implicarea lui Berna in afacerile necurate, patronul Tehnologica Radion a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Conform digi24.ro, Berna a atacat in instanta decizia data de Tribunalul Prahova si a solicitat schimbarea incadrarii in arest la domiciliu sau eliberare sub control judiciar, insa magistratii de la Curtea de Apel Ploiesti nici nu au vrut sa auda si au decis sa mentina masura arestului preventiv.

Tehnologica Radion avea de efectuat numeroase lucrari in toata tara, inclusiv in Bucuresti, unde Berna obtinuse contracte ce priveau lucrari de infrastructura pe Valea Ialomitei, pe strada Ion Mihalache, in centrul Capitalei, dar si la magistrala de metrou ce ar trebui sa faca legatura intre Drumul Taberei si Piata Universitatii.

Berna obisnuia sa simuleze vanzarea si cumpararea unor suprafete imense de teren pentru a justifica unele sume de bani. In plus, Berna se folosea de anumite contracte ca paravan pentru a spala milioane de euro ce deveneau profit pur. Astfel, prejudiciul creat de Berna a ajuns sa fie cotat la peste 100 de milioane de euro.

sursa foto: digi24.r0

author avatar
Cristi Ionita
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger