AcasăNewsAfaceristul Ioan Niculae, audiat la Curtea de Apel Bucuresti

Afaceristul Ioan Niculae, audiat la Curtea de Apel Bucuresti

Afaceristul Ioan Niculae a fost audiat, joi, de magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti.

Patronul clubului de fotbal Astra Giurgiu a fost audiat in dosarul in care este acuzat ca a finantat ilegal campania electorala a lui Mircea Geoana de la alegerile prezidentiale din 2009.

Procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie sustin ca Niculae a sustinut cu un milion de euro campania electorala a lui Mircea Geoana, prin intermediul lui Gheorghe Bunea Stancu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila.

Niculae a fost trimis in judecata in ianuarie 2012 si achitat, in prima faza, de magistratii de la Judecatoria Sectorului 1, in noiembrie 2013.

Afaceristul recunoaste ca a purtat anumite discutii cu Viorel Hrebenciuc, fostul lider PSD, dar sustine ca i-a transmis acestuia ca nu va sponsoriza campania electorala a lui Mircea Geoana decat in mod legal. „M-a intrebat daca sunt de acord sa finantez campania lui Mircea Geoana. Nu a precizat sub ce forma. Eram surprins de propunere, era pentru prima data. Am spus ca as putea sa sponsorizez, dar sa fie legal si platit prin banca. A ramas ca ma va cauta ulterior. Nu a mai revenit”, este mesajul transmis de Ioan Niculae, conform evz.ro.

Sursa amintita precizeaza si ca Niculae a recunoscut ca il stie pe Bunea Stancu din 1978, in conditiile in care „sotiile noastre sunt din acelasi sat, de langa Braila, si chiar rude intre ele”.

De asemenea, Niculae sustine ca Viorel Barac, unul dintre presupusii intermediari ai afacerii, „mi-a fost director inainte de 1989, in comertul exterior. Nu ar fi acceptat sa faca ceva ilegal”.

author avatar
Cristi Ionita
254 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger