AcasăNewsAfaceristul Gheorghe Ceteras, trimis in judecata alaturi de alte 11 persoane

Afaceristul Gheorghe Ceteras, trimis in judecata alaturi de alte 11 persoane

Gheorghe Ceteras

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie anunta trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a afaceristului Gheorghe Ceteras, cunoscut drept „Regele Padurilor”.

Gheorghe Ceteras

Afaceristul Gheorghe Ceteras este acuzat de dare de mita, cumparare de influenta si constituirea unui grup infractional organizat, intr-un dosar in care procurorii ancheteaza modul in care retrocedarea a peste 5.000 de hectare de padure din judetul Buzau.

Conform oamenilor legii, Gheorghe Ceteras, impreuna cu inculpatii Poenaru Gheorghe Petre Vlad, Moiseanu Eduard Gabriel si Vasile Mihail Cosmin s-au inteles sa obtina, in conditii de nelegalitate, reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafete de 5.134,29 ha teren forestier – padure care apartinuse „Societatii Anonime Ardeleana pentru Industrie Forestiera”, in numele nou infiintatei SC Forestiera Ardeleana SRL administrata de inculpatul Poenaru Gheorghe Petre Vlad.

Ulterior s-au alaturat si alte persoane grupului infractional, respectiv Paul Beganu, prefect al judetului Buzau, Alexandru Lefter, inspector sef al Inspectoratului Teritorial Regim Silvic si Vanatoare Focsani, sau Neculae Toader, judecator in cadrul Judecatoriei Patarlagele.

De altfel, in total, alte 11 persoane au fost trimise in judecata, alaturi de afaceristul Gheorghe Ceteras.

Paul Beganu, prefect al judetului Buzau, a fost trimis in judecata in stare de arest preventiv, fiind acuzat de abuz in serviciu, luare de mita, instigare la savarsirea infractiunii de fals intelectual, spalare de bani, fals intelectual si instigare la savarsirea infractiunii de dare de mita.

Alexandru Lefter, inspector sef al Inspectoratului Teritorial Regim Silvic si Vanatoare Focsani, a fost trimis in judecata in stare de arest la domiciliu, fiind acuzat de luare de mita.

Vasile Mihail Cosmin, avocat in Baroul Buzau, a fost trimis in judecata sub control judiciar, fiind acuzat de complicitate la dare de mita si constituirea unui grup infractional organizat.

Ion Irimia, angajat al Regiei Nationale a Padurilor ROMSILVA, a fost trimis in judecata sub control judiciar, fiind acuzat de trafic de influenta.

Neculae Toader, judecator in cadrul Judecatoriei Patarlagele, a fost trimis in judecata sub control judiciar, fiind acuzat de luare de mita si abuz in serviciu.

Stefan Feraru, consilier juridic in cadrul Institutiei Prefectului judetului Buzau, a fost trimis in judecata in stare de libertate, fiind acuzat de luare de mita si de abuz in serviciu.

Maria Buleandra, sef al Serviciului Controlul Legalitatii, al Aplicarii Actelor Normative, Contencios Administrativ, Aplicarea Apostilei si Relatii cu Autoritatile Locale, a fost trimisa in judecata in stare de libertate, fiind acuzata de instigare la infractiunea continuata de abuz in serviciu.

Liliana Panaete, secretar in cadrul primariei comunei Gura Teghii, a fost trimisa in judecata in stare de libertate, fiind acuzata de fals intelectual, uz de fals, abuz in serviciu si sustragere sau distrugere de inscrisuri.

Anton Constantin, administrator al unei societati comerciale, a fost trimis in judecata in stare de libertate, fiind acuzat de spalare de bani.

Eduard Gabriel Moiseanu, inginer silvic si angajat la Ocolul Silvic Siriu S.R.L., a fost trimis in judecata in stare de libertate, fiind acuzat de efectuare de operatiuni financiare incompatibile si de constituire a unui grup infractional organizat.

Gheorghe Petre Vlad Poenaru, administrator al SC Forestiera Ardeleana SRL, a fost trimis in judecata in stare de libertate, fiind acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata si de constituire a unui grup infractional organizat.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au trimis dosarul spre judecare Curtii de Apel Ploiesti si solicita punerea sub sechestru a terenului amintita, dar si pe importante sume de bani detinute de inculpati, in total 2,63 milioane de euro si 10.000 de lei.

author avatar
Cristi Ionita
924 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger