AcasăNewsAfaceristul George Bosanceanu, arestat pentru trafic de minori si proxenetism

Afaceristul George Bosanceanu, arestat pentru trafic de minori si proxenetism

Omul de afaceri constantean George Bosanceanu si cele sase persoane alaturi de care este cercetat pentru constituire de grup infractional organizat, trafic de minori si proxenetism, au fost arestati preventiv, miercuri seara, de magistratii constanteni.

Magistratii constanteni au emis, miercuri seara, mandate de arestare preventiva, pentru 29 de zile, pe numele afaceristului constantean George Bosanceanu si a celorlalte sase persoane cercetate de procurori sub acuzatiile de constituire de grup infractional organizat, trafic de minori si proxenetism.

Ofiterii Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Constanta, impreuna cu procurorii DIICOT Constanta, au facut, marti, sapte perchezitii la adrese din muncipiul si din judetul Constanta, una dintre acestea avand loc la locuinta lui George Bosanceanu, intr-o actiune care a vizat destructurarea unei grupari specializate in trafic de persoane si proxenetism. In urma descinderilor, mai multe persoane au fost duse la audieri la DIICOT Constanta, iar procurorii au emis ordonante de retinere pentru George Bosanceanu si pentru alte sase persoane, toate acuzate de constituire de grup infractional organizat, trafic de minori si proxenetism.

Surse judiciare spun ca persoanele retinute ar fi pus bazele unei retele de trafic de persoane, care actiona de aproximativ un an in judetul Constanta.Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de DIICOT, in cursul anului 2011 George Bosanceanu, Gheorghe Peneoasu, Marian Rosu, Bogdan Barbu, Georgica Chiciorea, Virgil Helera si Saban Sevghilim, din municipiul Constanta, au obtinut beneficii financiare substantiale, asigurand cazarea si inlesnind practicarea prostitutiei de catre cinci tinere cu varste cuprinse intre 17 si 23 de ani.

Conform DIICOT, clientii erau racolati din randul turistilor din statiunea Mamaia, prin intermediul unor pliante publicitare, iar activitatea infractionala se desfasura in special in sezonul estival, la Hotelul Histria, care ii apartine lui George Bosanceanu.

George Bosanceanu este cercetat intr-un alt dosar de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, fiind acuzat, printre altele, de instigare la furt calificat si asociere in vederea savarsirii de infractiuni. De la inceptul acestui an, Bosanceanu a fost arestat preventiv de doua ori si de fiecare data a fost pus in libertate de catre magistratii Curtii de Apel Constanta, la judecarea recursurilor.

Astfel, George Bosanceanu este cercetat, alaturi de mai multe persoane, pentru savarsirea infractiunilor de continuare a executarii lucrarilor dupa dispunerea opririi acestora de catre organele de control, evaziune fiscala, furt cu consecinte deosebit de grave si asociere in vederea savarsirii de infractiuni. Conform anchetatorilor, el si-a extins Hotelul Histria din Mamaia fara a avea autorizatie, iar apoi, in timpul lucrarilor de demolare a anexelor ridicate ilegal, au fost descoperite bransamente ilegale la reteaua de electricitate, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 1.800.000 de lei, fara TVA. De asemenea, Bosanceanu mai este acuzat ca prin neinregistrarea in evidentele fiscale a veniturilor societatilor sale a prejudiciat statul cu alte peste 500.000 de lei.

La jumatatea lunii februarie, anchetatorii au descins in zece locatii ale lui Bosanceanu, precum si ale unor angajati sau colaboratori, din municipiul Constanta din localitatile Tuzla si Ovidiu. in urma actiunii au fost descoperite mai multe barci si componente pentru acestea, dar si plasme TV, ATV-uri, mobilier si alte bunuri, a caror provenienta nu a putut fi justificata, din cercetari stabilindu-se ca acestea au fost sustrase. Conform anchetatorilor, George Bosanceanu isi punea colaboratorii sa comita furturi din incinta mai multor societati comerciale din judetul Constanta, valoarea prejudiciului fiind de mai multe zeci de mii de euro.

In 27 decembrie 2011, reprezentantii Inspectoratului Judetean in Constructii Constanta au inceput demolarea a doua etaje ale Hotelului Histria din Mamaia, care avea 256 de camere. La etajele 4 si 5, care au fost demolate, erau 56 de camere, iar una dintre acestea era inchiriata de Miron Cozma. Imediat dupa inceperea operatiunilor de demolare, Cozma a sustinut ca i-au disparut din camera de hotel suma de 80.000 de lei pe care o tinea in doua valize, bijuterii, icoane, haine si o carte de rugaciuni pe care o primise cadou de la mama sa.

author avatar
eNational
360 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger