AcasăNewsAfacerile offshore din spatele lui Igor Dodon

Afacerile offshore din spatele lui Igor Dodon

Socialistul vopsit a fost deja felicitat de Kremlin

Aia e, de duminica, rusofilul Igor Dodon, va fi presedintele Republicii Moldova in urmatorii 4 ani.  Insa, proaspata “victorie a socialismului” de la Chisinau are la baza “manevre capitaliste putrede”,  povesti cu offshoruri si parale greu de urmarit.

Socialistul vopsit a fost deja felicitat de Kremlin

Socialistii, care l-au sustinut in alegeri pe Dodon, s-au grupat in jurul unor afaceri bine ascunse, printre care se numara si ceva legaturi cu companii offshore deloc straine de cercuri importante din Federatia Rusa. Povestea vorbeste despre un paradis fiscal recunoscut in toata lumea, Bahamas, si a fost dezvaluita de rise.md.

Milioanele care castiga alegerile

Miezul acestei afaceri din 2015 il constituie  un transfer de peste 30 milioane de lei. Acesti bani ar fi intrat, conform jurnalistilor de la Rise Project, in Moldova prin firme de media, care in baza unor contracte de imprumut au trimis bani catre sponsori ai partidului, ca sa aiba cu ce sustine cauza. Unul dintre acestia ar fi Corneliu Furculita, deputat socialist, bun amic cu Dodon. De altfel,  sotia lui Dodon este angajata la firma Exclusiv Media SRL detinuta de Furculita.

Media rusofila

Exclusiv Media SRL a fost fondata la Chisinau in 2011, iar la sfarsitul anului 2015 a obtinut licenta de emisie pentru postul de televiziune NTV Moldova, care foloseste aceeasi marca comerciala cu postul rusesc NTV. Exclusiv Media SRL este si proprietara a televiziunii on-line de limba rusa TSN, dar si a ziarului de limba rusa “Argumente si Fapte”. In plus, domeniul online care administreaza siteurile televiziunii si ziarului este acelasi care detine si pagina web a Partidului Socialistilor si pagina personala a lui Igor Dodon.

Politichia se finateaza prin Bahamas

Westerby Limited este o firma din Bahamas cu actionariat secret care in februarie 2016 a transferat 1,5 milioane de euro in contul firmei Exclusiv Media SRL, deschis la Victoriabank. Banii au ajuns in Republica Moldova in baza unui contract de imprumut. Conform jurnalistilor de la Rise, acesti bani au ajuns prin intermediul unor persoane fizice la partidul lui Igor Dodon.

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.564 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger