AcasăNewsAfacerea secolului: Patriarhia intra in afaceri imobiliare

Afacerea secolului: Patriarhia intra in afaceri imobiliare

Un anunt senzational este aruncat in spatiul publica de Roxana Wring, consilier USR la Primaria Bucuresti. Wring  sustine ca Patriarhia Romana a depus spre avizare la Primaria Capitalei un Plan Urbanistic Zonal pentru construirea unui cartier rezidential cu blocuri de opt etaje, pe un teren de 5.000 de metri patrati. Ditamai business-ul!

”Imobiliarele sunt sfinte! Asta este si parerea Patriarhiei Romane, care a cerut recent un PUZ pentru un ansamblu rezidential pe un teren de 5.000 mp de pe strada Pajurei. Vor sa faca acolo blocuri de 8 etaje, fortand pe cat se poate reglementarile: regim de inaltime superior celui din zona, strada de acces de doar 6 metri si trotuar pe o singura parte. Asadar BOR isi foloseste banii pentru investitii imobiliare. Recomandarea mea este sa-i foloseasca pentru Catedrala si sa nu mai ceara fonduri de la primarii.”, a scris pe Facebook Roxana Wring.

Fereasca sfantul!

Patriarhia Romana a infirmat, insa, acuzatiile Roxanei Wring.“Demersul Patriarhiei Romane vizeaza doar terenul din spatele Asezamantului social “Justinian Patriarhul” si constituie o solicitare de revenire la PUZ-ul initial, de teren cu destinatie rezidentiala, asa cum a fost anterior construirii unui mare centru comercial din zona.

In spatele acestei cladiri se afla terenul pe care se va construi un cartier rezidential Biserica are pamantul

Actuala solicitare, perfect legala, a Patriarhiei Romane urmareste scoaterea din categoria regimului industrial si trecerea in cel rezidential a terenului respectiv, cu un regim de inaltime mai mare, raportat la zona. Scopul este acela de a se ajunge la o valoare corecta a terenului, pentru o eventuala vanzare a acestui teren, exclusiv in scopul de a organiza si sustine activitatile social-filantropice si culturale ale centrelor Patriarhiei Romane din Bucuresti si Ilfov. Daca pe acel teren va fi construit un imobil, acesta nu va apartine Patriarhiei Romane, care nu construieste “cartiere” rezidentiale, ci lacasuri de cult sau centre sociale si culturale bisericesti”, reiese dintr-un comunicat transmis de Patriarhia Romana.

Tot o mega afacere

Asadar, intelegem ca terenul va fi scos la vanzare dupa ce se va consemna ca se poate construe acolo un… cartier rezidential. Bun si asa. Cinci mii de metri patrati pot insemna cinci blocuri de opt etaje, asa ca pretul acelui teren va exploda, si, de la pretul de “zona industriala” va urca spre ceruri cu viteza unei rachete balistice.

Facsimilul unde se cere schimbarea destinatiei terenului din industriala in locativa

Acu’, daca nu se poate cu imobile, macar sa valorificam terenul, oricum ar fi, vorbim despre un castig foarte serios, deloc de neluat in seama…

author avatar
Andrei Coman
1.283 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger