AcasăNewsAfacerea DSK: Nafissatou Diallo, victima fara fata

Afacerea DSK: Nafissatou Diallo, victima fara fata

Afacerea DSK: Naffisatou Diallo, victima fara fataIntratea in imobilul unde sta Ophelia. Captura video dupa iTele

Camerista cea mai celebra din lume continua sa se ascunda. Politia din New York a interzis oficial publicarea oricarei imagini cu aceasta africana de 32 de ani, rezidenta in Statele Unite, si ii asigura o protectie stricta. Nimeni nu a vazut-o, in afara avocatilor lui Dominique Strauss-Kahn, care au avut grosolania sa o descrie drept „foarte putin seducatoare”, sperand ca astfel sa creeze impresia de nevinovatie pentru clientul lor.

Afacerea DSK: Naffisatou Diallo, victima fara fata
Intratea in imobilul unde sta Ophelia. Captura video dupa iTele

Caracterizata drept „martor de foarte mare incredere” de catre anchetatori, laudata de patroni, foarte bine privita de colegi si vecini, imaginea sa risca, totusi, sa fie greu de schitat. Caci detaliile care incep sa rasufle merg toate in acelasi sens . Angajata de la Sofitel care il acuza pe Dominique Strauss-Kahn de tentativa de viol este „o femeie bine”. Se afla acum „in stare de soc” si ar fi „plans doua zile incheiate”, a povestit unul dintre prieteni.

„Cineva mi-a facut ceva foarte rau”, ar fi urlat plangand catre fratele sau, prima persoana cu care a vorbit la telefon dupa presupusa agresiune, cu aproximativ o ora mai tarziu. „Este o femeie formidabila, care munceste enorm”, a povestit fratele mai mare, care conduce un restaurant din Manhattan, pentru Daily Mail. „Se simte mai bine dupa ce a putut sa stea de vorba cu un avocat.” Daca ii vorbesti de scorneli sau de o lucratura, fratele se indigneaza: „Sora mea e foarte buna, e incapabila de asa ceva”.

Este mama celibatara a unei fetite adolescente, Dana. Este foarte inalta, cel putin 1,80 m, i se spune Ophelia, dar numele sau real se pare ca este Naffisatou Diallo. Tara sa de bastina ar fi Guineea. Are o carte de rezidenta pemanenta in Statele Unite. De obicei, precizeaza Mark Gargaden, un vecin citat de tabloidul New York Post, aceasta „musulmana practicanta” poarta un pantalon inchis la culoare, pantofi fara toc si un batic cu un imprimeu tribal pentru a-si acoperi capul.

Abia iarna trecuta s-a mutat impreuna cu fiica ei in Bronx, un cartier popular din nordul New York-ului, intr-un apartament vechi, la etajul patru al unui bloc din caramizi rosii. O casa a scarilor ruinata, un lift care se zgaltaie si multi locatari de origine africana.

„Sunt niste oameni foarte de treaba”, a declarat pentru New York Times o vecina tot imigranta africana. „Foarte linistite. Nu au facut niciodata vreo problema”.

„Este foarte calma, interiorizata. Nu zambeste decat la anumite persoane”, a adaugat vecinul Gargaden pentru New York Post. „Dupa cum o cunosc, cred ca-si stapaneste mania.”

Inca de duminica, directiunea hotelului vorbise despre conduita exemplara a ei intr-un comunicat. „Angajata noastra lucreaza la Sofitel New York de trei ani si suntem pe deplin multumiti de munca sa si de comportamentul sau”, a dat asigurari directorul general, Jorge Tito. „Mereu impecabila, notata cu 4,5 din 5, facea parte din putinele angajate care aveau acces la etajul 28, unde sunt aparmentele de lux.

„Este o femeie foarte cumsecada, foarte agreabila, foarte prietenoasa”, a precizat una dintre colegele sale. „Directia hotelului ne-a cerut sa nu-i punem prea multe intrebari, pentru ca este foarte afectata.”

Tanara nu are antecedente judiciare, nici probleme psihice si nu l-a mai intalnit pana cum pe Dominique Strauss-Kahn. De altfel, habar nu avea cine este, inainte de a-l recunoaste la televizor, stupefiata, in momentul arestarii lui. Dar indiferent de identitatea agresorului, fratele Opheliei se declara „increzator in justitia americana”. „Vreau ca el sa se confrunte cu justitia”, spune el apasat despre Dominique Strauss-Kahn. „Se va face dreptate!”



author avatar
Adrian Patrusca
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger