AcasăNewsAfacerea Cupru Min: Roman Copper, cu jalba si ambasadorul la Guvern

Afacerea Cupru Min: Roman Copper, cu jalba si ambasadorul la Guvern

Cupru Min a fost adjudecata de Roman Copper cu 200 de milioane de euro

Ne-privatizarea Cupru Min cu „cine trebuie” declanseaza un scandal cu implicatii diplomatice. Ministrul Economiei, Lucian Bode, si ambasadorul Canadei la Bucuresti au venit la Guvern, dupa ce autoritatile romane nu au ajuns la un acord cu firma canadiana Roman Copper pentru privatizarea Cupru Min.

Reprezentantii guvernului sustin ca ambasadorul Canadei, Philippe Beaulne, a sosit ieri la Guvern pentru o intalnire programata cu Andreea Paul, iar ministrul Lucian Bode a venit la premierul Ungureanu pentru clarificarea pozitiei inainte de intalirea de ieri cu sindicatele.

Ministrul Economiei, Lucian Bode, vrea sa reia Privatizarea Cupru Min, dar numai cu firme serioase

Deci nicidecum, chipurile, pentru Cupru Min. Curios lucru, in momentul in care stirea cu prezenta ambasadorului la Guvern a „transpirat”, steagul Canadei a fost indepartat urgent de pe masina oficiala, parcata in fata Palatului Victoria. La fel de curios este si faptul ca, inainte de aceste vizite la Guvern, Roman Copper, firma care si-a adjudecat initial Cupru Min, a iesit din nou cu un comunicat, prin care si-a aratat intreaga disponibilitate de a semna orice, inclusiv si ceea nu a negociat, numai ca sa puna mana pe 60% din cuprul Romaniei. Aceasta, desi nu au platit niciun euro din cele peste 200 de milioane cu care si-a adjudecat Cupru Min.

author avatar
Arpad Dobre
255 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger