AcasăNewsAer prajit, noua delicatesa din Italia

Aer prajit, noua delicatesa din Italia

Ideea nebuna a unui „chef stellato”

Asta-i ca in bancul romanesc“As manca rabdari prajite, dar regimul nu-mi permite”, dar iata ca mancarea pe baza de …aer are priza in Peninsula, de vreme ce un restaurant ofera clientilor o portie de „aria fritta”.

Ideea nebuna a unui chef stellato

In mare, reteta preparatului  culinar, ca sa-i spunem asa, a fost gandita de Nicola Dinato, chef cu stea Michelin inca din 2015, si contine tapioca prajit in baie de ulei, la care se adauga o aroma speciala datorita unei infuzii cu ozon. Un aperitiv care arata ca un „nor de lumina”, asemanator crevetilor din restaurantele chinezesti, spune Dinato care a precizat ca produsul este acompaniat perfect cu maioneza de soia, susan negru si alge marine Kombu. „Aria fritta”  a fost conceput pentru a evoca o plimbare in natura si inhalarea de aer curat. Clientii trebuie sa incerce mereu sa-si umple viata cu experiente reale. Aerul fierbinte este un concept gastronomic nou, este nevoie de zece minute si aperitivul insolit este gata sa fie servit. Inconsistenta (!) este senzatia principala, nu se compara cu niciun alt fel de mancare, gustul se poate asemui cu aerul proaspat de munte, a adaugat maestrul bucatar care conduce reestaurantul Feva din Castelfranco Veneto. Asa o fi, dar  ramane de vazut cati pasionati de natura vor scoate din buzunar 30 de euro pentru o portie de aer prajit.

author avatar
Bogdan Borcea
831 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger