AcasăNewsAdriean Videanu a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA

Adriean Videanu a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA

Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei, a fost retinut joi seara, pentru 24 de ore, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Videanu a fost citat joi la DNA, dupa ce Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicatiilor, a anuntat, miercuri, ca Videanu ar fi implicat in celebrul Dosar Microsoft.

Pe langa o eventuala implicare in Dosarul Microsoft, Videanu este acuzat si de complicitate la abuz in serviciul in dosarul in care personaj principal este Alina Bica, fosta sefa DIICOT. Exista informatii conform carora Videanu i-ar fi solicitat Alinei Bica scoaterea mai multor bunuri de sub sechestru.

Conform Romania TV, Adriean Videanu i-a solicitat Alinei Bica sa scoata bunuri de sub sechestru, intr-un dosar vizandu-l pe omul de afaceri Ioan Niculae, pentru ca acestea sa poata fi vandute. Mai exact, ar fi vorba despre actiuni la societatea Titan Mar SA, in valoare de 277.000 lei, care au fost puse sub sechestru de DIICOT intr-un dosar al omului de afaceri Ioan Niculae, care ar fi cumparat gaze sub pretul pietei de la Ministerul Economiei, in perioada in care aceasta institutie era condusa de Videanu. Acesta ar fi convins-o pe Alina Bica sa ridice sechestrul, in schimbul unor foloase necuvenite, desi singurii care puteau face acest lucru erau judecatorii.

„Domnul Videanu şi-a uzitat toate depturile procesuale. DNA a inteles sa emita o ordonanta pentru 24 de ore pentru posibila fapta de complicitate la abuz in serviciu. Ne vom prezenta in fata judecatorilor pentru a dovedi ca domnul Videanu nu a fost implicat in aceasta fapta”, a declarat, la iesirea de la DNA, avocatul lui Adriean Videanu.

Procurorii vor solicita, vineri, arestarea preventiva, pentru 30 de zile, a lui Adriean Videanu.

author avatar
Cristi Ionita
259 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger